Какво ни кара да се чувстваме по един или друг

...
Какво ни кара да се чувстваме по един или друг
Коментари Харесай

Седем любопитни факта за емоциите

Какво ни кара да се усещаме по един или различен метод? Как възприятията намират външен израз? Науката дава отговор на някои от тези комплицирани въпроси – и може да ни помогне да сме по-наясно с възприятията си, написа GoodNet.org .

1. Отрицателните страсти са потребни. Преживяването на негативни страсти като боязън или яд е значимо за душевното ни здраве и ни оказва помощ да оценим прекарванията си по положителен метод. Човек, който претърпява единствено положителни страсти, има заплаха да стане безразличен и да пренебрегва фактически значимите въпроси. Негативните страсти са изцяло естествени и е значимо да не ги потискаме. Всичко е въпрос на баланс.

2. Любовта в действителност е химия. Любовта има доста повече общо с химията, в сравнение с си мислите. Пеперуди в стомаха и потните длани имат научно пояснение. Химичните субстанции като допамин и ендорфини, които се отделят в организма, имат голямо въздействие във връзките, които избираме.

3. Чувствата се въздействат от цветовете. Различните цветове разсънват разнообразни страсти поради това, което асоциираме с тях от природата. Например, синьото е успокоителен цвят и усилва релаксацията, тъй като се свързва с небето и морето. Жълтото се счита за щастлив цвят, ослепителен цвят, тъй като го свързваме със слънцето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР