Какво нещото, което го различава в тренировачния процес от другите С

...
Какво нещото, което го различава в тренировачния процес от другите
С
Коментари Харесай

Тренировката, която изведе Каземиро до най- високото ниво в Реал

Какво нещото, което го разграничава в тренировачния развой от другите

С неотдавнашния си трансфер в Манчестър Юнайтед за 70 милиона евро Каземиро се трансформира в една от най-скъпите продажби в историята на Реал Мадрид. През деветте си сезона с Лос Бланкос и значително с помощта на образованието си, той завоюва доста трофеи и остави диря на терена на Сантяго Бернабеу.

И марката не е единствено метафорична. Факт е, че Каземиро е състезател, който се отличава с пласирането си по целия терен, което го прави чудовище за противниковия тим.

Неговото наличие е от основно значение за 5 трофеи от шампионската лига за Реал, три купи на краля и 3 първи места на международното клубно състезание. Тренировъчните практики, които демонстрира през годините, му разрешиха да доближи и да остане на най-високо равнище.

В какво се разграничава тренировката на Каземиро от другите

Освен несъмненото си качество и приноса си към футбола на своя тим, Каземиро има впечатляващ физически потенциал. За да реализира тази форма, бразилецът употребява разнообразни способи – с изключение на тренировките с  клуба си – за работа върху характерни зони от тялото си. По-долу описваме някои от тях.

Тренировка с периодическа хипоксия

Една от най-забележителните методологии, които Каземиро е посочил, е интермитентната хипоксия. Състои се от потреблението на маска, наричана още подготвителна маска. Това се слага върху устата и носа, с цел да се диша през него.

Тренировъчната маска мери и контролира кислорода, който влиза и излиза по време на физическа интензивност. Неговата задача е да симулира изискванията на подготовка на височина, което благоприятства ускоряването на метаболизма и генерирането на червени кръвни кафези, основни за превозването на О2 и превръщането му във въглероден диоксид.

Тренировката на Каземиро за междинната зона

Средната зона, т.е. региона, включваща коремните мускули и долната част на гърба, е основна за представянето на спортиста. Наред с други преимущества, укрепването му се трансформира допълнително непоклатимост, баланс и мощ.

Ако има нещо, в което сегашният полузащитник на Манчестър Юнайтед не може да бъде упрекнат, това не е тренирането на главната част. Както самият той демонстрира в обществените си мрежи, той е кадърен да извършва извънредно комплицирани извършения за тази мускулатура.

Например, той се е записал по какъв начин употребява коремното колело… на бягаща пътека! В друго видео бразилският състезател може да бъде забелязан да прави коремен планк върху швейцарска топка, плаваща в плувен басейн. Наистина, това приказва за изключителна дарба с тази област на тялото.

Виждан е и да прави упражнение за долната част на корема с щанга с тежести. За да направи това, той легна с лицето нагоре на пода с щанга зад линията на главата му. От това състояние с ръцете си той прави придвижването на покачване и втурване на краката, без да сгъва коленете си.

Координация

Още една проба от физическите качества на Каземиро е обвързвана с неговата съгласуваност. В този смисъл той е посочил своите извършения, съчетаващи футболна топка и топка за тенис. В тях той даже е употребявал очила, с цел да пречи на зрението си. „ Smart Gym “, споделя той в обявата си.

Кръстосаното трениране също участва в програмата му. Всъщност той е взел участие в занимателни моменти, играейки баскетбол. Въпреки че не сподели уменията си за пукотевица за три точки, той сподели способността си да скача, като означи няколко впечатляващи забивки.

Защо е добре да се тренира? Кръстосаното образование – което се състои в упражняване на дисциплинираност, друга от тази, която нормално вършиме – ви разрешава да генерирате нови тласъци в мускулите си и по този метод да избегнете привикването към еднотипно натоварване.

Инфо: https://www.france24.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР