Какво направи за четири години съществуване "Фондът на фондовете"? Този

...
Какво направи за четири години съществуване "Фондът на фондовете"? Този
Коментари Харесай

Левицата пита Томислав Дончев какво е направил за 4 години Фондът на фондовете

Какво направи за четири години битие "Фондът на фондовете "? Този въпрос насочи от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Драгомир Стойнев към вицепремиера Томислав Дончев. Питането беше отправено в хода на разискванията по предлагането на социалистите да се върне парламентарният надзор в петък и по време на изключителното състояние.

Правителството би трябвало да бъде следено, с цел да няма гафове като днешната конференция на "Фонда на фондовете ", сподели Стойнев.

"Убеден съм, че половината от вас не знаят какъв е този фонд. Той е основан през далечната 2016 година Защо, уважаеми сътрудници, не знаете какво значи "Фонд на фондовете "? Защото те досега не са свършили нищо ", безапелационен в социалистът.

Той посочи, че в случай че има парламентарен надзор, вицепремиерът може да отговори какво прави тази институция и изобщо има ли смисъл от нея.

Както "Банкеръ " писа, Фондът на фондовете " дава 170 млн. лева гаранции на банките, с цел да може в идната една година те да обезпечат портфейл от 850 млн. лв. заеми. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет изпълнителният шеф на фонда Светослава Георгиева.

Институцията обмисля опцията заемите да бъдат безлихвени, изключително при компании, които имат предпочитание да запазят заетостта си такава, каквато е била досега на рецесията. Предвиждат се и удължени гратисни интервали по главницата. Вече има основана и настояща скица за поддръжка на най-малките започващи предприятия. По тази стратегия предприятията, които дават отговор на изискванията, могат да получат до 50 000 лева кредитни средства при облекчени условия.

Освен това Фондът дава 150 милиона лв. за рискови вложения в стартъп компании. Инструментът е ориентиран и към микропредприятията.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР