Какво накара Шефкет Чападжиев да дари 1 млн. лева на

...
Какво накара Шефкет Чападжиев да дари 1 млн. лева на
Коментари Харесай

Какво накара Шефкет Чападжиев да дари 1 млн. лева на българска болница?

Какво накара Шефкет Чападжиев да подари 1 млн. лв. на българска болница? 1 млн. $ подари българинът Шефкет Чападжиев на общинската болница в Мадан . Той е родом от родопското градче, само че от години живее в Чикаго.
 
Въпреки че живее оттатък Океана от десетилетия и е един от най-успелите ни сънародници в странство , всяка година Шефкет Чападжиев се прибира в България . При последното си посещаване в родния Мадан предишното лято вижда какъв брой e остаряло оборудването в болничното заведение. Решава да помогне. Парите са преведени по сметката на общината преди дни. С тях ще бъде закупена скъпоструваща инсталация.
 
Шефкет Чападжиев подари 1 милион $ на болничното заведение в Мадан - BG VOICE
— Sunay Sabriev (@sabriev91)

 
Ето какво описа Шефкет Чападжиев пред Дарик:
 
Спомняте ли си момента, в който решихте да дарите тези пари на болничното заведение? Кое беше това огромното, което Ви накара да го извършите?
 
Аз съм давал дарения доста пъти. Но това лято бях там и брат ми беше болен, откриха му рак и след една седмица умря. Той е бил доста пъти на обзор, обаче не са съумели да намерят диагнозата. Като ги попитах по какъв начин по този начин, като е бил доста пъти на проучване, те споделиха, че апаратурата им е слаба, нямат опция.
 
А също в един УНГ кабинет, аз имах проблем с ушите още преди 50 година, като влязох вътре, видях доста остаряла инсталация. Аз съм бил там преди 55 година, както го оставих, по този начин си го открих. Просто ми се видя, че няма никаква смяна. Видях хора извън да чакат на опашки, нещо по този начин доста бедничко. Разбира се, и тук имаме проблеми, обаче там беше още по-зле. Аз постоянно съм се движил от мисълта, в случай че дам и един $, да бъде потребен за всички в България, без значение какви хора са - небогати или богати, бели или черни, християни или мюсюлмани. Всички те за мен са под общ знаменател.

 
Цялото изявление с Шефкет Чападжиев слушайте довечера в " Денят на Дарик "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР