Какво наистина е здравословното състояние на Доналд Тръмп Доналд Тръмп

...
Какво наистина е здравословното състояние на Доналд Тръмп Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Здравето на американските президенти - между лъжи и инсценировки

Какво в действителност е здравословното положение на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския? Официалната информация, която получаваме откогато той заяви, че е инфектиран с новия ковид удостоверяват, че здравето на стопанина на Белия дом остава грижливо защитавана загадка, която може даже да е обект на изкусни инсценировки в ерата на обществените мрежи, написа Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От петък изказванията на лекаря му лекар Шон Конли неведнъж бяха комплицирани, накъсани, а от време на време даже опровергани от началника на канцеларията на президента.
В това няма нищо изненадващо, защото нищо не задължава американските държавни водачи да дават информация за здравето си, акцентира Матю Алджио, създател на книги за лъжите на американски президенти.

Действа се на правилото "на честната дума и всичко зависи от това, което президентите са склонни да ни кажат ", съобщи той. А президентите нямат никакъв интерес да разкриват здравословните си проблеми. Те "мразят да наподобяват слаби и са подготвени на всичко, с цел да избегнат това ", сподели специалистът. Особено по-малко от месец преди избори, в които са в неподходяща позиция, какъвто е казусът с Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

Изборът на доктор на президента, който нормално е боен като доктор Конли, който е от Военноморски сили, е систематичен източник на спорове на интерес, акцентира Роуз Макдърмот, специалистка по здравето на американските президенти от университета Браун.

"Той е доктор на президента, а президентът е негов главнокомандващ. Ако президентът не хареса това, което приказва лекарят му, той може освен да го уволни, само че и да го лиши от пенсия. Може да се преструваме, че този доктор пази поверителността на пациента, само че тук са заложени неговата кариера и финансово положение ", сподели тя.

Лъжи и отново неистини

Факт е, че историята на Съединени американски щати е цялостна с неистини за здравето на президентите им.

През есента на 1919 година президентът Удроу Уилсън претърпява инсулт, за който никой не приказва обществено до февруари 1920 година Той е тежко обиден и отчасти неподвижен и втората му брачна половинка Едит Уилсън поема нещата в свои ръце до края на мандата му през 1921 година без обществеността да може да реши какво е въздействието ѝ.

Дуайт Айзенхауер омаловажава сериозността на сърдечния удар, който получава през 1955 година, а Джон Кенеди не споделя нищо за заболяването на Адисон - хормонална непълнота, - от която страда. Убийството му през 1963 година обаче довежда до приемането на през 1967 година на 25-ата корекция в конституцията на Съединени американски щати. Тя гласи, че пълномощията на президента се трансферират на вицепрезидента при положение на гибел или некадърност за извършване на отговорностите.

При все това, в случай че се изключи някое тежко пострадване като прострелването на Роналд Рейгън през 1981 година, събитията, при които Конгресът може да разгласи президента за некадърен за извършва отговорностите си, може да са предмет на разногласия, сподели Алджио.

"Като кино филмов откъс "

Установяването на едно свръхмедийно общество със обществени мрежи не е подобрило прозрачността, считат тези специалисти, въпреки че в наши дни никой президент не би могъл да се укрива от погледите като Удроу Уилсън.

Още повече, че президент като Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, някогашна звезда на телевизионно риалити шоу и буен създател на туитове, знае по какъв начин да употребява оптимално добре тази медийна среда, сподели Емерсън Брукинг от Атлантическия съвет.

Президентът съумя да държи медиите в напрежение от петък с туитване на видеоклипове, които съгласно него демонстрират по какъв начин той печели битката с вируса - от проявлението по какъв начин работи в болничен офис в събота до триумфалното му завръщане в Белия дом в понеделник, снимано "като кино филмов откъс ", сподели Брукинг.

"Докато медиите разясняват или подлагат на критика тези видеоклипове, те не задават въпроси за ограниченията му за битка с Ковид-19 или за 25-ата корекция ", сподели Брукинг.

Заради тази неяснота някои специалисти приканват да се сътвори комисия от самостоятелни лекари, които да наблюдават здравословното положение на президентите. Тези апели се ускориха заради напредналата възраст на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който на 74 години е най-възрастният президент в историята на Съединени американски щати, и на противника му демократ Джо Байдън, който е на 77 години.

"Няма да се оповестяват всички детайлности на обществеността, само че комисията ще може да удостовери, че съответният човек е в добра форма ", сподели Роуз Макдърмот.
Тези апели за справедлива информация обаче остават нечути досега, както в Съединени американски щати, по този начин и в други западни страни.

Тъй като здравето на държавните ръководители е неразрешена тематика освен в Съединени американски щати, припомня Роуз Макдърмот. Страните с властнически режими са явни образци, само че обществеността тъне в догадки и в демократичните страни.

Дори немската канцлерка, която мнозина хвалят за ограниченията ѝ за битка с пандемията, избягваше да дава пояснения за треморите си на обществени церемонии през 2019 година

"Не виждам никой, който да е за образец ", сподели Роуз Макдърмот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР