Какво мотивира най-силно различните поколения в кариерното развитие, какво привлича

...
Какво мотивира най-силно различните поколения в кариерното развитие, какво привлича
Коментари Харесай

Какво искат служителите? - недостигът на опитни кадри достига рекордни равнища в света

Какво стимулира най-силно другите генерации в кариерното развиване, какво притегля и задържа опитните фрагменти на работното място? Ново изследване на ManpowerGroup - водещата международна компания в региона на решенията за работната мощ търси и открива съответните отговори на този въпрос на фона на растящия недостиг на чиновници с добре развити умения и познания. 

Недостигът на гении в международен мащаб съвсем се е удвоил през последните 10 години, сочат данните от изследването на ManpowerGroup. 54% от фирмите регистрират липса на умения, като за бизнеса в 36 от 44 страни е по-трудно да притегля квалифицирани фрагменти спрямо 2018 година Работодателите в Съединени американски щати (69%), Мексико (52%), Италия (47%) и Испания (41%) записват най-остър дефицит на гении. Ефективната тактика през днешния ден за развиването, привличането и задържането на гении би трябвало да се състои от четири детайла: създавай, приемай, заемай и свързвай, предлагат от компанията (вж графиката по-долу)

Проучването на  ManpowerGroup Да се оправим с неналичието на умения: какво желаят чиновниците разкрива и какво притегля хората към една организация и какво ги кара да останат в нея, с цел да може бизнесът да откри, построи и задържи най-хубавите гении. Докато желанията на чиновниците се разграничават съгласно географския район, пола и другите стадии от кариерното им развиване, съгласно проучването свободата по кое време и къде да бъде свършена работата, здравословният баланс сред персонален и професионален живот и кариерната подвижност за придобиване на умения са измежду топ целите им наред със мощния лидерски екип и ангажираност към поставените цели. Изследването обрисува и любопитен профил на другите генерации и настройките им, които могат да ориентират по-добре работодателите в метода към работната мощ съгласно възрастовата група.
Поколението Z (18-24 години) е амбициозно, гладно за пари и кариерно развиване, само че дамите и мъжете имат разнообразни стремежи. За дамите заплащането е двойно по-важно от идващия им приоритет – придобиването на умения, до момента в който мъжете споделят, че уменията и кариерата са съвсем толкоз значими, колкото заплатата. Милениалите (25-34 години) желаят еластичност и предизвикателна работа. За дамите гъвкавостта е от първа нужда, до момента в който за мъжете е добре да я има. По-младите хора от поколението X (35-44 години) търсят баланс. За мъжете гъвкавостта е толкоз значима, що се касае за дамите, като желаят да имат опция да работят отдалечено, да употребяват отпуска си по бащинство и да имат плаващо начало и завършек на деня. Бумърите (55-64 години и над 65) се стимулират от заплащането, предизвикателната работа и гъвкавостта, макар че най-големият приоритет за тях са управлението и екипът. По-възрастните чиновници желаят да предадат положителното нататък, а хората над 65 години се стимулират най-много от задачата.
Битката за опитни фрагменти в България

Над 2/3 от българските работодатели срещат компликации да попълнят позиции с опитни и квалифицирани фрагменти, излиза наяве още от изследването. Строителите, следвани от квалифицирани служащи и инженери са най-дефицитната работна ръка по данни от новото проучване на ManpowerGroup. Ето и още детайлности в инфографиката
1-2.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР