Какво можем да научим за стила на парижанките – жените,

...
Какво можем да научим за стила на парижанките – жените,
Коментари Харесай

Стилът на жените, които “нямат възраст”

Какво можем да научим за стила на парижанките – дамите, които даже когато остаряват, го вършат със жанр?

Никак не е инцидентно, че терминът “tres chic ” (букв. “много стилно ”) е фиктивен тъкмо за тях. Стилът френските дами е синоним на прелест, класа и мода, неподвластна на трендовете.

Докато хубостта на някои дами повяхва с годините, а те все по-често търсят помощ от пластични хирурзи, французойките като че ли стават по-желани и омагьосващи. Само се замислете за Изабел Юпер в новата акция на Givenchy или Инес дьо ла Фресанж, която към момента въплъщава онази неувяхваща хубост и неподправена убеденост на стилната френска дама.

 Стилът на дамите, които

Не, тези дами не наподобяват по този начин, както са изглеждали преди 20 години, само че това не е никакъв проблем за тях. Вместо да се борят с времето и гравитацията, те просто одобряват смяната и не престават да са толкоз уверени в себе си, колкото са били до момента.

“Грижи се за лицето, което имаш през днешния ден, тъй като то ще е това, което искаш да имаш след 10 години, ” споделя друга стилна французойка, Каролин дьо Магре. “Винаги бъди влюбена в нещо: в мъж, в план, в дом ”, е философията на де ла Фресанж, тъй като когато една жена е влюбена, това си проличава.

С годините тези дами се учат да се одобряват такива, каквито са и доста добре схващат, че не всеки ще ги харесва. Но всичко това не е проблем, тъй като те знаят, че най-важния човек, който би трябвало да задоволят, са самите те.

Французойките са уверени във усета си и нямат потребност от медии и обществени мрежи, с цел да им споделят какво е съвременно. Изграждат стила си с години и разчитат главно на класическите детайли в дрешника си, с които се доставят през живота си и с които не се разделят: тренч, тъмносин пуловер, овърсайз блейзър, дребна черна рокля и комфортни обувки вид балерини.

Винтидж бижута, останали от майките и бабите им и прекрасен шал приключват всяка визия, само че рядко ще видите съвременни дизайнерски чанти даже в най-луксозните елементи на Париж. Докато целият свят възхвалява известните марки, за тези дами демонстрацията на етикети е липса на добър усет. Дори да са облечени от глава до пети в Chanel и Hermes, никой няма да го разбере. 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР