Какво може да се случи, ако бебето повърне, докато спи

...
Какво може да се случи, ако бебето повърне, докато спи
Коментари Харесай

Учени обясниха защо бебетата винаги трябва да спят по гръб

Какво може да се случи, в случай че бебето повърне, до момента в който спи по тил? Преди лекарите считали, че в случай че бебето спи по тил съществувала сериозна заплаха при повръщане. Те мислели, че то може да се задуши, защото няма задоволително сили да обърне главата си, когато стартира да повръща. Опасността от задушаване при поемане на повръщаното е била главната причина за предпочитане на позата по стомах, макар, че по-късно било потвърдено, че тази позиця е по-опасна за спящото бебе.

Според една от теориите, когато бебето спи по стомах, лицето е толкоз покрай чаршафите, че вдишваният въздух не се обновява и бебето не получава задоволително О2. Друга опция е обвързвана с заплахата от задушаване при спане по стомах върху прекомерно мек и бухнал дюшек. Регистрирани са случаи от това естество при бебета, които спят върху водни кревати. Поради тази причина доста дребни деца не би трябвало да спят на този тип кревати. Трета доктрина е обвързвана с риска при спане с лице върху дюшека, като по този метод микробите могат повредят дихателната система на бебето.

Какво да вършим, когато бебето се обърне? Когато бебето е задоволително огромно, да да сменя позицията си единствено, би трябвало да продължим да го слагаме да си легне по тил, без да се тормозим, в случай че се завърти. Няма потребност да го обръщаме по тил цяла нощ.

Специалистите са на мнение, че всички здрави деца би трябвало да спят по тил. Само при положение на избрани болести се предлага бебето да спи по стомах. Когато бебето страда от едно от тези болести, педиатърът ще посъветва родителите за най-подходящата позиция за сън

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР