Какво може да се направи за подсилването на източния фланг

...
Какво може да се направи за подсилването на източния фланг
Коментари Харесай

Петков и Остин обявиха създаването на мултинационален батальон в България

Какво може да се направи за подсилването на източния фланг на НАТО в България и за повишението на оперативната бойна съгласуемост са разискали министър председателят Кирил Петков и американският министър на защитата Лойст Остин. Това оповестиха Петков и Остин на взаимен брифинг след срещата им по-рано през днешния ден в Министерски съвет. Те оповестиха основаването на мултинационална бойна група на наша територия. 

Искам да благодаря на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин за това, че в този сериозен за света миг сподели същинска съюзна поддръжка към България.  САЩ първи дадоха отговор на нашите претенции за укрепване на бойната група, на която сме водеща страна в многофункционален детайл като се съгласиха да дават една рота " Страйкър ", която е под командването на главнокомандващия на силите на НАТО, съобщи премиерът. Той добави, че ще предложи нейният пълководец на наша територия да е българин. 

Войната, която Путин стартира, слага цяла Европа в риск. За съжаление няма нито една страна, която може да живее с илюзията за цялостна сигурност. Никой не може да се пази самичък. Нашата сигурност е в груповата защита с НАТО. Ние сме НАТО, съобщи министър председателят Петков. Той особено акцентира, че даване на военна помощ на Украйна от наша страна въобще не е било обсъждано и съобщи, че всички вести от последните дни по този повод са фалшиви
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР