Какво може да означава да си късметлия? Да откриеш стотици

...
Какво може да означава да си късметлия? Да откриеш стотици
Коментари Харесай

Кореец откри 7 златни кюлчета в боклука на летището в Сеул. И може да стане милионер

Какво може да значи да си късметлия? Да откриеш стотици милиони долари на боклука, безусловно. Точно такава е историята на един елементарен пазач в Южна Корея, който е напът да се трансформира в милионер.

Според основаната в Сеул новинарска организация Yonhap мъжът разкрил изхвърлени 7 златни кюлчета. И в този момент може да стане техен притежател, в случай че никой различен не си ги потърси.

Неназованият човек, чиновник на летището в южнокорейската столица Incheon International Airport, разкрил кюлчетата, тежащи по 1 кг всяко, във вторник. Според изчисленията те са на обща стойност от 350 милиона юана или 325 милиона щатски $.

От локалните медии оповестяват, че притежателят е корейски жител, пътувал от Хонконг до Япония. Той решил да направи прехвърляне в Сеул, като считал, че там няма да бъде по този начин подробно претърсен и кюлчетата да бъдат открити.

Независимо дали той ще излезе на ярко и ще изиска благосъстоянието си назад, портиерът от летището ще има право да задържи сред 5 и 20 на 100 от пазарната цена на кюлчетата. Това значи сред 16 и 65 хиляди $. Ако обаче се окаже, че те са част от престъпни покупко-продажби, ще бъдат иззети.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР