Какво може да обедини хора със съвсем различни професии, възраст

...
Какво може да обедини хора със съвсем различни професии, възраст
Коментари Харесай

Рок версия на „Шушана“ изсвири най-странната група, за която сте чували

Какво може да сплоти хора със напълно разнообразни специалности, възраст и ползи? Най-често отговорът на този въпрос е любовта към изкуството и по-специално към музиката.

Това е историята на най-странната група , за която сте чували. Адресът й е Велико Търново.

В нея свирят, пеят и се забавляват преподавателят по логика на психиката във ВТУ проф. Минко Хаджийски , неговият наследник и общински консултант Деян Хаджийски , издателят и притежател на едно от най-уважаваните издателства в страната Нейко Генчев , предприемачът Иван Стефанов , известния дизайнер Атанас Парушев и Христо Павлов , който е специалист „ Връзки с обществеността “. От скоро групата има и певица – Валя Панова , която работи в огромна компания, обвързвана с телекомуникациите.

„ Най-напред се събрахме аз, Дидо и неговият наследник Марсел. Свирехме за наслаждение в компании и публикувахме клипове в обществените мрежи “, описа професорът. По-късно към тях се включил Нейко Генчев, който е единственият в групата, свирил професионално.
 Спейс персонален архив-->
Така групировката се е разширила и привлякла още другари на музиката. „ Името на групата ни е „ Спейс “ . Първоначално името потегли от едни фланелки с подобен надпис, само че взехме решение да го оставим, тъй като с изключение на „ космос “, значи и „ пространство “. А нашата група обгръща огромна част от музикалното пространство – от хеви метъл, през рок, латино, сцена до... „ Шушана “, изясни проф. Минко Хаджийски и дебело акцентира, че единственият род, който не извършват е чалгата.

А за какво „ Шушана “? По време на една от своите подготовки се родила концепцията да опитат да изсвирят „ твърда “ версия. „ Казахме си, че хората я скапаха тази ария – чалгосаха я, само че цяла България я хареса. Защо да не пробваме да създадем рок вид? Признавам, че не знаехме текста и то се вижда, че припяваме едно и също. Обаче се получи “, разяснява Минко Хаджийски.

Той споделил осъществяването в обществените мрежи, където се радва на огромен интерес.

Групата има къса история, само че богат репертоар . Има и доста предложения и задължения, а с голямо наслаждение свири на благотворителни акции. Взаимно се поддържат с детското вокално студио във Велико Търново „ Таланти “ и постоянно вземат участие в техни концерти със лични осъществявания и като съпровод на децата.
 Спейс персонален списък
„ Хубавото е, че ние не сме експерти, не се изживяваме и като такива . Не търсим комерсиалното. Хората ни одобряват къде на смешка, къде съществено, само че това е просто едно занимание. Ние сме фенове – т.е. свързва ни обич към музиката и публиката “, сподели професорът.
 Спейс персонален списък
Минко Хаджийски е обичан учител на няколко генерации психолози. Като експерт в своята област той прави оценка, че музиката показва това, което науката за душата не може да изясни напълно . Още в детските си години се влюбва в китарата.
 Спейс персонален списък
„ Това е сложен инструмент, който се учи цялостен живот. Имах преподавател в родния ми град Троян. Като всички дребни в 60-те години на предишния век се въодушевявах от изпълнителите, които бяха допускани и звучаха в нашия ефир. Любимец ми беше Енрико Масиас, а от българските групи харесвах „ Щурците ”. Моят преподавател ми споделяше, че ще ме научи на китара, а аз ще реша дали да стана щурец или молец ”, с усмивка си спомня той.
 Спейс персонален списък
Голяма горделивост на проф. Минко Хаджийски е внукът му Марсел , който постоянно се включва в групата, където свирят татко му и дядо му. Талантливото момче се радва на огромни музикални триумфи – притежател е на редица влиятелни награди, а скоро ще показа страната ни в конкурс в Испания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР