Какво може да накара футболисти да загърбят социалните мрежи?Хаштаг #Достатъчно

...
Какво може да накара футболисти да загърбят социалните мрежи?Хаштаг #Достатъчно
Коментари Харесай

#Достатъчно: защо футболисти се отказаха от социалните мрежи за 24 часа

Какво може да накара футболисти да загърбят обществените мрежи?

Хаштаг #Достатъчно е мотото на акция в английския футбол в битката с расизма. Професионалните играчи от Англия и Уелс оповестиха протест на обществените мрежи за 24 часа в символ на митинг против зачестилите случаи на расистки обиди.

В последните няколко седмици редица играчи бяха обиждани от трибуните на разнообразни игрища. Други получиха обиди посредством известия в " Туитър ", " Facebook " и " Инстаграм ". Футболистите от националния тим на Англия бяха обиждани в столицата на Черна гора Подгорица по време на европейска подготовка. Същото се случи с играча на " Челси " Калъм Хъдсън–Одой в среща от Лига Европа.

Последният случай беше с Андре Грей и Трой Дийни от " Уотфорд ", обиждани от почитател на " Уулвърхемптън " в " Инстаграм " след полуфинала във ФА къп сред двата отбора.

Кампанията е инициирана от Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) и срещна огромна поддръжка. Със известия по тематиката излязоха Кевин де Бройне, Гарет Бейл, Ектор Бейерин, както и легендата на " Саутхемптън " Мат льо Тисие.

Снимка на деня: Расисткият скандал с британските национали в Черна гора >

Капитанът на " Уотфорд " Трой Дийни пък разгласи, че е премахнал опцията за мнения под своите фотоси, с цел да няма сходни обиди. " Това е нещо неприемливо в 21-и век. Аз и моите съотборници бяхме обиждани по най-грозния метод в обществените мрежи. "

" Докато не променим визиите на хората какво е черно и какво съставлява тази раса, няма да реализираме нищо. Хората не са по-висши, тъй като са от една раса или друга. Хората са едни и същи и ние опитваме да покажем това ", сподели някогашният британски национал Джон Барнс.

Рахим Стърлинг съобщи, че напускането на терена не е решение, тъй като тогава " те печелят ". " Аз персонално не бих се съгласил с напускането на терена. Спечелването на мача ще ги нарани повече. Те пробват само да те пречупят. Ако си тръгнеш, те печелят. Ще е по-добре, в случай че вкараш или победиш ", сподели играчът на " Манчестър сити " неотдавна.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт съобщи, че футболистите не подават тъжби, тъй като не имат вяра, че нещо ще се промени.

Инициативата ще продължи в обществените мрежи до събота заран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР