Какво може да накара едно дете да убие и къде

...
Какво може да накара едно дете да убие и къде
Коментари Харесай

Какво може да накара едно дете да убие?

Какво може да накара едно дете да убие и къде е пропускът на възрастните - в опит да откри отговор Татяна Йорданова беседва със обществения антрополог - Харалан Александров.

Харалан Алекснадров, обществен антрополог: Това са тези деца, които като че ли не изпитват жал, не вършат прочувствена връзка, обичат да изтезават животни, почват да си тормозят другарчетата, в учебно заведение бият по-слабите.
Това е евентуален психопрофил на един евентуален предстоящ нарушител. Той може и да не се трансформира в палач, в случай че бъдат взети ограничения задоволително рано. Според обществения антрополог обаче казусът в Галиче е случай на неуспех на цялото село.
Харалан Александров, обществен антрополог: Изглежда по този начин като че ли е било пред очите на всички. Всички са го изпуснали. Това е тъжната история, това е драмата. Не е било забелязано като проблем, който може да бъде решен. Хората, които са записали неговото разрушително и престъпно държание, не са го видели като дете, което има потребност от поддръжка, от превъзпитание.
За Аксел се е грижил дядо му. Родителите му са едни от тези 44%, които са напуснали Северозапада, с цел да работят в чужбина.
Харалан Алекснадров, обществен антрополог: Далеч не всяко дете, което е лишено от родителска грижа, става палач.
Науката го изяснява - не неналичието на наличие, а неналичието на същинска връзка с възрастен, води до проблеми.
Харалан Алекснадров, обществен антрополог: Ако го лишиш от прочувствена връзка, безусловно структурите на мозъка не могат да се развият и доста постоянно развива разрушителни държания, които го вършат или жертва, или принудител, или и двете.
17-годишният юноша от Галиче, приключил едвам първи клас, само че към този момент е с престъпно досие. И го заплашват до 12 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен за убийството на Андреа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР