Какво мислите? Можете ли да решите лесно проблемите си? Можете

...
Какво мислите? Можете ли да решите лесно проблемите си? Можете
Коментари Харесай

Можем ли да увеличим силата на ума си

Какво мислите?

Можете ли да решите елементарно проблемите си? Можете ли да научите нови неща дейно? Можете ли да увеличите силата на мозъка си? Каквото и да мислите и чувствате по тези въпроси, тези мисли и усеща ще имат резултат върху мозъчната ви функционалност, защото силата на мозъка и логиката на психиката са тясно свързани.

 Можем ли да увеличим силата на мозъка си

Очакване

Шах и мат в четири хода, се споделя в една книга. Обичам шаха и пъзелите, само че мисля, че тези елегантни решения не са постоянно вероятни в действителните игри. Тогава ми хрумна, че те евентуално са там, само че без да очаквате да ги намерите. Сега ги намирам доста по-често отпреди.

Човек, който познавам, прекара детството си с богатите деца и техните фамилии. Дали тогава е съвпадане, че той в този момент прави повече пари, в сравнение с по-голямата част от нас? Дали богатите му другари са му дали парите? Дали те му оказват помощ в бизнеса? Не, не, и отново не. Той просто счита, че несъмнено равнище на прихода е естественото, и сърцето му постоянно ще го тласка към това равнище.

Започнахте ли да виждате по какъв начин упованията и вярата ви могат да разширят или лимитират освен сърцето ви, само че и живота ви? Как можете да приложите това, с цел да увеличите силата на мозъка си?

Какво можете да извършите?

Аз в никакъв случай няма да кажа, че нещо е невероятно, само че това, което мислите, че е допустимо, сигурно се отразява върху това, което можете да извършите. Ако мислите, че можете да увеличите силата на мозъка си, вие доста по-вероятно ще го извършите, защото ще извършите доста повече, с цел да постигнете резултат. Мислите ли, че можете? Мислите ли, че сте интелигентни? Ако не, по какъв начин да измененията вашата вероятност?

Не се тормозете. Няма да ви кажа да застанете пред огледалото и да упражнявате. Налице е по-лесен метод.

Доказателството е по-силно от потвърждаването

 Можем ли да увеличим силата на мозъка си

Това, което търсите, ще го намерите и това трансформира мозъка ви. Искате ли да потвърди това на себе си? Следете за учтиви водачи за няколко дни, като вършиме умствена записка за себе си всякога, когато видите един от тях. Фокусирайте вниманието си единствено към тези, учтивите, игнорирайки останалите. Това ще промени опита ви към шофирането по позитивен метод. Тогава се фокусирайте към грубите водачи за няколко дни и ще започнете да ги виждате на всички места към вас.

Ако фактически вършиме упражнението нагоре, ще стигнете до същината на въпроса. Вие възприемате света освен съгласно това, което е там, само че съгласно това, на което обръщате внимание. Сега започнете да прилагате това към мисловния си развой.

Обръщайте внимание на триумфите си. Отбелязвайте всякога, когато научите нещо ново. Даже го напишете. Забелязвайте триумфите си при разрешаване на проблемите и вие ще имате повече от тях. Когато мислите ясно и дейно, тогава всичко ще бъде друго.

Да казвате сами на себе си, че сте интелигентни, може да помогне, само че доказателствата са по-убедителни от потвърждението. Така че в случай че работите върху подобряването на мозъка си, просто се вглеждайте и ще намерите образци за напредъка, без значение дали са огромни или дребни. Съсредоточете се върху тях и ги помнете, и най към този момент мислете позитивно. Вие можете да започнете да вършиме това още в този момент.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР