Какво ли не измислят предприемачите, за да примамят нови клиенти

...
Какво ли не измислят предприемачите, за да примамят нови клиенти
Коментари Харесай

Най-странните идеи за бизнес

Какво ли не измислят бизнесмените, с цел да примамят нови клиенти и да получат добра облага - вършат татуировки върху зъбите, създават ковчези във формата на китара, рисуват потрети с аминокиселини. Любопитно е, че от време на време най-абсурдните хрумвания се оказват най-търсени и настоящи.

Виртуалните обеди са най-хубавата рецепта против самотата

До този извод е стигнала Сео-Юн Парк от Южна Корея. Хрумването й се оказало прекомерно известно. В забързаното ежедневие не всеки намира време да посети ресторант. Така че яденето с виртуален събеседник оказва помощ на хората да повярват в себе си и да получат наслада от общуването.

Впрочем бизнес концепцията за виртуални обеди не е нова. Още през 2006-а в Съединени американски щати бе изобретена системата Virtual Family Dinner, с помощта на която членовете на едно семейство може "да се срещат " към масата толкоз постоянно, колкото пожелаят. Но вечерята с красиво момиче бие всички върхове - Сео-Юн печели от бизнеса си до 10 хиляди $ седмично.

Фризьорският салон е и за... душата

а не просто място, където да се подстрижеш или обръснеш, считат притежателите на парижките заведения за мъже "Спорт " и "Политика ". В тях хората идват освен с цел да се възползват от разкрасителните процедури, само че и да побъбрят на разнообразни тематики. Услугата е толкоз търсена, че пред салоните постоянно се извиват опашки. Клиентът може да поговори с майстора коафьор за постоянно срещани неща във всекидневието, да вземем за пример, че жена му не се грижи за децата, тъщата упорства да си смени работата или какъв брой скъпо ще коства ремонтът на авариралия му автомобил. Възможността да си излеете душата не коства на ниска цена, само че цената не смущава посетителите, изтощени от проблемите и самотата.

Комплименти против пари

предлага японската компания NTV на всички, които се нуждаят от сходна услуга. Когато нещата се объркат и сте разочаровани от себе си, представителите на компанията ще ви се обадят и ще ви убедят в противоположното, намирайки най-атрактивните качества във вас. Наред с това може да получите съвет по какъв начин да се сдобрите с другар, брачна половинка, другарка или да решите други неотложни проблеми. Клиентите са най-вече мъже на възраст от 16 до 25 години, които са подготвени да платят за помощ и поддръжка. Простичкото скимване носи много прилични приходи на компанията.

Картичка по поръчка

изпраща приветствената работа May Day Card, която към този момент над 10 години се употребява с нечуван триумф в Германия. Ако желаете да се похвалите пред близки и познати с отмора или работа в най-отдалечените кътчето на света - няма проблем. Достатъчно е да напишете няколко думи върху картичка и да извикате чиновник на May Day Card. След като платите сред 20 и 30 $, просто би трябвало да посочите мястото, откъдето картичката да дойде - Малта, Рио де Жанейро, Токио... Представители на службата, за която работят над 20 души, в това число и водачи и стюардеси, ще я изпратят на точната дата от уговореното място. Бизнесът носи на уредниците до 30 хиляди $ месечно.

Човек може да работи и като магьосник

счита администрацията на първата в Европа школа за магьосници и вълшебници, открита в Австрия. Твърде е допустимо уредниците на необикновеното учебно заведение да се попаднали под въздействието на книгите на Джоан Роулинг за Хари Потър, само че то по този начин или другояче съществува действително и има своите възпитаници. Курсът включва шест семестъра, а след завършването му студентите получават дипломи за вълшебници.

Впрочем в Австрия повтарят опита на американската "Сива школа на магията " - първото учебно заведение за чудо в света, където през днешния ден се образоват над 700 души. Не е известно дали получената специалност е потребна за учениците, само че администрация има положителни приходи. Училищата за вълшебства разрешават да се печели добре в целия свят. Предприемачите провеждат пътувания до пустеещи крепости, които за няколко дни се трансформират в "ковачница за вълшебници ". Местата за искащите да се учат да четат заклинания и да летят с метла нормално не са доста - от 100 до 200, а билетите не са евтини.

Сметка за калориите

може да получите в няколко ресторанта в Европа. Първата сходна услуга предлага Hitzberger в Швейцария. След края на вечерята сервитьорът носи сметката, в която е указано количеството изядени калории. За мощната половина на човечеството този факт надали е от огромно значение, по тази причина пък за дамите, които съблюдават диета, услугата е доста настояща. И те са подготвени да платят в допълнение за нея.

Анекдотите върху тоалетна хартия

би трябвало да носят добра облага, пресметнал Джордж Хемерстофер. На Международния панаир на книгата във Франкфурт той бил унищожен от насмешки, което въобще не го смутило, нито го принудило да се откаже от концепцията. Днес тоалетната хартия с анекдоти, афоризми и даже любовни истории се употребява с огромен триумф, изключително измежду дамите. Бизнесът се развива добре най-много в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР