Какво кара ръцете да треперят? Ако имате вегетативно-съдова дистония, невроза

...
Какво кара ръцете да треперят? Ако имате вегетативно-съдова дистония, невроза
Коментари Харесай

Защо ръцете ни треперят от щастие и при нещастие

Какво кара ръцете да треперят?

Ако имате вегетативно-съдова дистония, невроза от всякаква форма или чести, хронични стресове, би трябвало да знаете: централната ви нервна система единствено се преструва, че „ дреме “. Всъщност в нея не престават да протичат разнообразни процеси, които управляват вашите органи и системи. И, в случай че не сте истерични, това въобще не значи, че няма адреналин в кръвта ви!
6 положения на ръцете, които подсказват за здравословен проблем
Състоянието на ръцете издава нашата възраст, физическото положение на кожата и може да бъде сигнална лампа, когато става въпрос за здра...
Прочети повече
Когато ръцете на човек треперят от неспокойствие, е ясно. Природата е надарила доста живи същества с подобен боязън, който се демонстрира в обстановка на боязън. Например котките в рискова обстановка стартират да клатят опашката си - и това е естествена демонстрация на боязън. За да избягате или оцелеете, имате потребност от колкото е допустимо повече сила и тялото я създава независимо: освобождава се адреналин, сърдечната периодичност се форсира, кръвното налягане се покачва и мускулите стартират да треперят от зоркост - като че ли самото тяло споделя: бори се или бягай! Някои хора имат треперещи ръце, а други – колене, челюсти, пръсти, коремни мускули.

Организмите имат разнообразни реакции и някой, даже в смъртна заплаха, може въобще да не се разклати. А някои организми са толкоз чувствителни, че даже дребна доза адреналин, кара ръцете им да треперят. И индивидът се чуди: от кое място? И по този начин, невротици, хипохондрици, има постоянно " снабдяване " на хормона на напрежението в кръвта. И въпреки всичко, след насилствени и пристъпи на боязън, към този момент се построява табиет към хормона. Тялото не постоянно се преценява с нашите привички и реагира на адреналина по същия метод, както сърцето на човек с дистония може да реагира на смяна на времето- магнитна стихия.

Ако ръцете ви треперят от нерви и лекарите споделят, че всички органи (и изключително мозъка, щитовидната жлеза и черния дроб с бъбреците) са здрави, би трябвало да погледнете по-отблизо психическото си положение. Какви са аргументите?

Постоянно въздържане на страстите

Всеки стрес може да стане причина за отделянето на адреналин и подготвеност на тялото за борба.
Ако ръцете ви треперят, ВЕДНАГА разберете какво може да значи това
Треперенето на ръцете е много неприятно събитие, което бива породено от спонтанна мускулна релаксация и стесняване на мускулни групи. Тов...
Прочети повече
Тялото има своя естествена стратегия. И в случай че мозъкът ви схваща, че няма потребност да бягате, нито пък да се тревожите, тогава не можете да обясните това на тялото си. Цялата сила, която тялото незабавно е подготвило за евентуално рискова обстановка, е потисната от вас - в някои обстановки е просто неуместно да треперите или да показвате боязън / яд. В резултат на това вътрешното напрежение нараства и по-късно избухва под формата на тремор. Често това са ръцете. Между другото, колкото повече човек се пробва да бъде въздържан в живота, толкоз по-често ръцете му треперят и в видимо цялостно успокоение.

Последиците от възпитанието

Понякога детето с неудържима сила - родителите го принуждават да стане безшумно, съществено, чинно. За това постоянно се ползват разнообразни санкции. В резултат на това цялата сила остава вътре, а в зрелост избухва под формата на телесни проблеми, да вземем за пример трептене на ръцете. Същият проблем важи и за тези хора, които се пробват да обуздаят личния си характер, да станат по-сериозни.

Твърде доста кафе

Кафето е мощен стимулант. Понякога даже прекомерно мощно, с цел да могат ръцете да останат спокойни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР