Какво хапвате за вечеря? Към любимите ни ястия добавяме повече

...
Какво хапвате за вечеря? Към любимите ни ястия добавяме повече
Коментари Харесай

Ето с кои храни не бива да вечеряме

Какво хапвате за вечеря? Към обичаните ни ястия прибавяме повече подправки, чаша вино или ракия им вършат компания, а и постоянно има място за десерт. А по какъв начин спите? Добре, ще отговорите. Дали? Ядем някои храни, които е значимо да не хапваме вечер, а за какво, вижте в идващите редове.

Пържени храни

След края на работния ден, вечерна среща с другари, е доста елементарно да се изкушим да хапнем обичаното пържено пиле с пържени картофки. За страдание, мазните храни минават доста по-бавно през храносмилателната система от протеините и въглехидратите. Когато спим, нашето тяло възвръща огромна част от системите си. Но вечерята, която включва пържено кара храносмилателната система да работи, до момента в който вие почивате. Освен това мазните и тежки храни могат да нарушат положителния ни сън.

Люти сосове, пикантни храни

Има няколко аргументи да избягвате пикантни храни на вечеря. Първата е, че те покачват апетита. Втората е, че могат да раздразнят стомаха и да причинят киселини, което ще наруши съня ви. Понякога се случва лютото да кара организма да отделя хистамин, което може да ни поддържа будни и бодри (така да вземем за пример, антихистамините ни вършат сънливи).

Месо

Пуешко, пилешко, месо... Какво по-хубаво от това да похапнете за вечеря обичаната си пържола? Не и за вашето тяло и процеса на съня. Консумацията на месо за вечеря не се предлага, защото мозъкът стартира да отделя повече допамин, който ни дава сила. Освен това на месото му трябват повече часове, с цел да се храносмила, което значи, че по време на сън храносмилателната система няма да се възвърне, а ще работи интензивно, с цел да преработи протеините.

Алкохол

Чаша-две вино с вечерята, за разпределяне... Изключително заблуждаващо, тъй като по този начин черният ви дроб ще би трябвало да работи изключително по време на сън, качеството на съня ви ще се наруши, сърцето също се натоварва.

Шоколад, сладолед, десерти с кафе

Изкушаващо е да гледате обичания филм вечер и да хапвате шоколад, сладолед с кафе или тирамису. Но не забравяйте, че какаото в шоколада, също съдържа кофеин, което може да наруши спокойния ви сън.

Протеини на прахуляк, протеинови питейни заведения

Спортните шейкове и закуски постоянно съдържат кофеин и други стимуланти, които обезпечават сила по време на спорт. Опитайте се да ги избягвате след вечерни тренировки или консумирайте такива, които имат възстановяващ резултат, само че няма да нарушат спокойния ви сън
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР