Какво е злато IRA преобръщане?

...
Ако сте спестявали за пенсиониране, има голяма вероятност да имате
Коментари Харесай

Ако сте спестявали за пенсиониране, има голяма вероятност да имате специална пенсионна спестовна сметка като 401(k) или IRA. Тези сметки са лесни начини да инвестирате парите си за бъдещето, докато се наслаждавате на някои атрактивни данъчни стимули. Но има един вид пенсионна сметка, с която може да не сте толкова запознати: златна IRA.

Златните IRA работят по същия начин като традиционните и Roth IRA, но също така ви позволяват да се възползвате от многото предимства на инвестиране в злато, включително диверсификация, защита от инфлация и стабилна възвръщаемост. Ако искате да укрепите пенсионните си спестявания, струва си да обмислите прехвърлянето на средствата си от съществуваща пенсионна сметка към златна IRA.

Научете повече за инвестирането в златен IRA с този безплатен информационен комплект.

Какво е прехвърляне на златен IRA?

Прехвърляне на златен IRA е прехвърлянето на средства от традиционна IRA или 401(k) към самонасочваща се IRA, която позволява инвестиции в други благородни метали. Това означава, че вместо да обвързвате пенсионните си спестявания с традиционни активи като акции, облигации и взаимни фондове, вместо това диверсифицирате портфолиото си, като включите злато и други благородни метали като сребро, платина и паладий.

Вие може да извърши директно преобръщане, при което институцията, която държи текущата ви пенсионна сметка, прехвърля средства директно във вашата нова златна IRA. Или можете да направите косвено превъртане, при което теглите средствата от текущата си сметка и сами ги депозирате в новата.

Директните преобръщания са по-бързи и са 100% без данъци и неустойки. Ако изберете индиректно преобръщане, имате 60 дни от момента, в който получите средствата от старата си сметка, до момента, в който ги поставите в новата си сметка. Ако не завършите прехвърлянето в рамките на тези 60 дни, IRS го счита за разпределение или теглене. Ще бъдете обложени с данък върху него и също така ще се сблъскате с 10% наказание за предсрочно теглене, ако сте под 59 ½.

Предимства от преобръщане на златен IRA

Едно от основните предимства на прехвърлянето на IRA за злато е сигурността, която златото осигурява в периоди на икономически сътресения.

Златото отдавна се смята за сигурно убежище по време на финансова криза, тъй като има тенденция да задържа стойността си (ако не увеличение на стойността), когато икономиката е разклатена. За разлика от традиционните инвестиции, златото и другите благородни метали поддържат относително стабилна стойност въпреки периоди на инфлация, геополитическа нестабилност и нестабилност на пазара.

Освен това златото е в отрицателна корелация с активи като акции, което означава, че стойността му има тенденция да се покачват, когато тези активи намаляват. Това може да намали излагането ви на риск и да ви помогне да поддържате пенсионните си спестявания, когато традиционните активи не се представят добре.

Започнете, като заявите своя безплатен комплект за инвестиране в злато онлайн днес!

Какво да имате предвид, преди да изберете златен IRA преобръщане

Преди да вземете решение за златен IRA преобръщане, уверете се, че разбирате всички свързани разходи. Златните IRA идват с такси, които може да нямате с други пенсионни сметки, включително такси за съхранение и застраховка, такси за попечител и премията, която ще платите за физическо злато. Уверете се, че сте ги взели под внимание, тъй като те ще се отразят на печалбата ви.

Как да настроите прехвърляне на златен IRA

За да започнете преобръщане на златен IRA, първо трябва да намерите реномиран попечител на злато от IRA, който да държи вашите златни активи и да управлява вашия акаунт. Потърсете такъв със солидно досие, справедливи такси и много положителни отзиви от клиенти.

След това ще работите с попечителя, за да прехвърлите средства от вашата съществуваща пенсионна сметка в новата ви самоуправляваща се златна IRA. След като акаунтът е настроен, можете да започнете да купувате и продавате злато чрез този акаунт.

Можете да изберете да инвестирате или в златни кюлчета и монети, или в борсово търгувани фондове (ETF), които проследяват цените на златото . Вашият попечител на IRA ще се справи с цялата необходима документация и ще гарантира, че всичко е направено в съответствие с разпоредбите на IRS. Те също така ще съхраняват вашето физическо злато в сигурно съоръжение.

Изводът

Златната IRA е мощен инструмент, който съчетава данъчните облекчения на традиционните пенсионни сметки с предимствата на инвестирането в злато. И ако вече имате средства в традиционна сметка като 401(k) или IRA, преместването на тези средства в златна IRA е доста лесен процес.

Разбира се, преди да вземете инвестиционно решение, трябва важно е внимателно да претеглите плюсовете и минусите и да говорите с финансов съветник, за да определите маршрута, който най-добре отговаря на вашите индивидуални нужди и цели. С правилния план, прехвърлянето на IRA в злато може да бъде ценно допълнение към вашата инвестиционна стратегия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР