Какво е заместващ обвинителен акт?

...
CNN — Новите обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

CNN —

Новите обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп за предполагаемото му злоупотреба с класифицирани документи бяха очертани в това, което е известно като заместващо обвинение.

Това е документ, който изменя и заменя оригиналния обвинителен акт, изброявайки официалните обвинения срещу обвиняемия.

Голямото жури обикновено одобрява заместващ обвинителен акт след получаване на допълнителна информация или доказателства и новият документ обикновено добавя обвинения или обвиняеми към делото. В редки случаи обаче са разрешени незначителни заличавания на подробности, включени в първоначалния обвинителен акт.

Заменящият обвинителен акт показва, че специалният прокурор Джак Смит е разширил случая си. Тръмп, който беше обвинен за първи път в това дело миналия месец, сега е изправен пред три допълнителни наказателни обвинения: едно допълнително обвинение за умишлено задържане на информация за националната отбрана и две допълнителни обвинения за възпрепятстване.

Сред новата информация, посочена в заместващото обвинение, Тръмп умишлено е запазил свръхсекретен документ, който е бил „презентация относно военна дейност в чужда държава“ – за която CNN по-рано съобщи, че е Иран – и е обсъдил документа с биографи по време на записана среща през юли 2021 г.

Прокурорите добавиха и трети обвиняем, Карлос Де Оливейра, към делото и обвиниха служителя на Мар-а-Лаго, че е работил заедно с Тръмп и неговия помощник Уолт Наута – който беше посочен в първоначалното обвинение – за възпрепятстване на разследването, като се опита да изтрие Мар -a-Lago охранителни кадри, търсени от голямото жури.

Тръмп и Наута се признаха за невинни. Очаква се Де Оливериа да бъде изправен пред съда следващата седмица в Маями.

Tierney Sneed и Jeremy Herb от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР