Какво е вдъхновявало именития режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал

...
Какво е вдъхновявало именития режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал
Коментари Харесай

Тарковски и Фелини - зад кулисите на творчеството

Какво е вдъхновявало именития режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал и какво е желал да реализира в общуването си със своите фенове? Отговор на тези въпроси дава документалният филм " Андрей Тарковски. Киното като молитва ". Режисьор е синът на Тарковски - Андрей А. Тарковски. В рамките на " Киномания " в рубриката " Киното и неговата история " ще бъде излъчен още един документален филм за различен световнопризнат кинорежисьор - " Фелини до безкрайност ".

" Поставих си за цел да отведа феновете назад до изворите на режисьорската мисъл и да споделя страстта от срещата с великия създател, великата персона и лидер в живота, какъвто беше моят татко ", споделя Андрей А. Тарковски. Освен че феновете ще надникнат зад кулисите на творчеството на Тарковски, ще могат да чуят и неизползвани до момента записи на поемите на Арсений Тарковски - един от великите съветски поети на XX в. и татко на режисьора.

Изследвайки големия списък на италианската социална телевизия RAI, филмът " Фелини до безкрайност " е скъп и с истинските свидетелства на хора, работили с маестрото. Започвайки от запознанството си с Фелини в Римини, Еудженио Капучо продължава с нови открития за " тайния свят " на Фелини, който в никакъв случай не остава изцяло оголен.

Всички прожекции от програмата на " Киномания " на уеб страницата https://www.kinomania.bg/
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР