Какво е успяла да направи държавата по отношение на връщане

...
Какво е успяла да направи държавата по отношение на връщане
Коментари Харесай

Знанието е сила - липсват обаче ключови отчети каква точно сила

Какво е съумяла да направи страната във връзка с връщане на децата в учебно заведение? След прочит на плана за План за осъществяване на Стратегията за понижаване на каузи на прибързано напусналите просветителната система в интервала 2013 – 2020 година се оказва, че не всичко е розово.
Съгласно отчета към проекта, към октомври месец, 2018 година, още не са завършили състезанията за планове за интеграция на деца от етническите малцинства. Оправданието е, че през предходната година са признати съответни национални стратегии по проекта и не е имало задоволително време. Освен това институции, които би трябвало да носят съществена отговорност за част от ограниченията и да ги финансират, не могат да показват доклад.
Интересен факт от отчета е, че отпада задачата да се гони какъв брой правилна е информацията за това какъв брой деца би трябвало да влязат за пръв път в учебно заведение. Причината е, че всички държави-членки на Европейски Съюз са се разбрали да си обменят информация съгласно поданството на съответното лице, единствено че в отчета написа, че " все още тази самодейност следва да се развива ".
Отчетено е и, че що се отнася до спортуването на децата в детската градина по програмата " Спорт за децата в детските градини " няма никакво осъществяване. Програмата би трябвало се извършва от Министерството на младежта и спорта (ММС).
Съгласно графика на проекта, в този момент 88% от децата на 4-годишна възраст влизат в наложителното предучилищно обучение, като задачата е до 2020 година да са 90%. Но няма нито едно приобщено дете в границите на дейното приобщаване към системата за предучилищно обучение, а би трябвало да бъдат приобщени 50 000 деца до 2020 година , в това число деца от маргинализирани групи като ромите. Освен това, нито една детска градина не е подкрепена с евросредства, с цел да сътвори среда за интензивно приобщаване , а до 2020 година би трябвало да бъдат финансирани 1500.
Може би без изненада е и фактът, че според доклада няма нито едно учебно заведение, което да предлага действия за повишение на мотивацията за учене посредством насърчаване на по-специални умения , а е планувано да са 1500. В случая обаче няма нито едно учебно заведение, тъй като няма доклад - както няма и доклад на какъв брой от 47 340 възпитаници им се оказва помощ в учебно заведение да се ориентират към бъдеща кариера, или какъв брой от 120 000 възпитаници, които рискуват да излязат от учебно заведение, са включени в действия, благодарение на които този риск да бъде отстранен.
Положителен миг е, че към този момент има указател за квалификацията на педагозите и съответните стратегии за по-добрата им подготовка.
Съгласно тактиката, делът на излизащите прибързано от учебно заведение деца би трябвало да падне под 11% през 2020 година. Припомняме, че през 2017 година беше основана организация в учебно заведение да бъдат върнати 21 000 деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР