Какво е социализмът и какво е социалистът? Или поне какво

...
Какво е социализмът и какво е социалистът? Или поне какво
Коментари Харесай

Другарко, защо са ти толкова големи Очите?

Какво е социализмът и какво е социалистът? Или най-малко какво би трябвало да бъде? Какво е това, което от сякаш „ модерното ляво “ пространство се пробват да убедят горкия гласоподавател?

Всъщност „ модерният ляв “ по всякакъв начин се пробва да ни убеди, че в действителност е от „ остарялата школа “ (само по себе си това е парадокс, само че да не задълбаваме) и към момента държи на тези полезности, за които е починал Вапцаров. Че всичко прави в името на добруването на служащия, на елементарния човек, свидлив за гушата от изедника капиталист, който му смуче кръвта. Все отново социализмът потегля от работническото придвижване, нали по този начин?

А по какъв начин, по дяволите, някой може да изясни за какво тази столетна партия е цялостна с милионери? Как? Един куп ръководители там са притежатели на компании. Работодатели. „ Чорбаджии “, в случай че щете. Те ли пазят интереса на служащия, на работническото придвижване? Това, в случай че не е спор на ползи, не знам какво е!

Още от началото на новия век милионерът зърнен необут Бенчо Бенчев е бесепар до мозъка на костите, само че за това – по-късно.

Да забележим разграничилата се от него лидерка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Ето една забравена детайлност от централата на социалистите: през 2001 година, когато Нинова не значи нищо за Българска социалистическа партия, излиза книгата „ Корупцията – главен детайл в ръководството на Съюз на демократичните сили “. В нея се дават образци с приватизационни покупко-продажби, осъществени от синьото ръководство.

Сред тях е и (о, изненада!) договорката за „ Техноимпекс-98 “, в която е забъркана доста, доста мощно и Корнелия Нинова. Повтарям – книгата е издадена от Българска социалистическа партия.

Миналата година БИВШИЯТ ДЕПУТАТ ОТ Българска социалистическа партия Ангел Найденов написа във Фейсбук: „ До къде стигнахме…! ГЕРБ да припомнят на Българска социалистическа партия, със личното ни издание, за годините на огромното „ плячкосване “ и за отбелязването на Техноимпекс в този развой! Позитано, къде са опорните точки? Кога сме били прави – през 2001 или в този момент – през 2017 година? “

Преди доста, доста време, толкоз от дълго време, че паметта на гласоподавателя (и без това затрупвана от какво ли не) е не запомнила, се понесе една вест, която в общи линии се свежда до това, че Петър Жотев, министър на стопанската система и енергетиката при Костов, твърдеше, че министър председателят тогава персонално му е спуснал кандидатурата на Нинова за договорката с Техноимпекс.

Ало, „ Позитано “, някой, нещо? А? Не? Добре, продължаваме нататък.

При Станишев Нинова (ама по какъв начин стават тия неща…?) е зам.-министър на стопанската система и енергетиката и дава отговор и за държавния запас и търговията с оръжия. Името й някак си съумява да се замеси в свадите към злоупотребите на столичната „ Топлофикация “ (Вальо Топлото – помните ли го?) и „ Булгартабак “. Станишев я маха от поста й, а с нея си отива и сътрудника й от кабинета – Делян Пеевски.

Днес тя е новото лице, новото управление. В Българска социалистическа партия по този начин от време на време си сменят управленията, с цел да „ стартират отначало “, с неопетнени лица. Помните ли, че едно време и Станишев беше „ ново лице “, преди него и Първанов.

Интересното е, че всяко последващо съумява да надскочи предходното по мярка на свадите, в които се замесва и отново би трябвало да „ рестартират “ системата и да почват изначало. Чак ми е любопитно идващите (то е ясно, че ще дойдат следващи) в какво ще се забъркат. То не остана доста в арсенала с чутовни издънки, летвата е висока. Какво остава? Канибализъм, може би?

Да забележим в този момент - чистото ново лице на управлението от кого се разграничи. Бенчо Бенчев.

Бенчев твърдеше, че за нула време в миналото е станал милионер, започвайки зърнен бизнес. Пак ми се желае да подсетя за това „ работническо придвижване “, за битката за „ независимост, тъждество и приятелство “ на социализма. А, да – и какво стана с „ герой срещу фашизма и КАПИТАЛИЗМА “?
„ Г-н Бенчев постоянно е бил предан към Българска социалистическа партия, изповядва леви убеждения “, съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Чанко Мирчев пред bTV в същото изявление, в което изясни, че Бенчев е дарявал десетки хиляди на партията. Интересно какво схващат тези хора под „ леви убеждения “.

Сещам се за един роман на таксиметров водач отпреди няколко години. Човекът описа, че имал постоянна клиентка, която карал на фитнес. Карал я за разстояние по-малко от километър – към 800 метра. Тя отивала и цялостен час прекарвала на бягаща пътека. Нали виждате иронията в безумното й държание? Но за нея – новобогаташката, това е израз на обществен статус. Ще се срами, в случай че не отиде с такси и не похарчи пари. Другите от нейната порода ще й се подиграват. Те не се интересуват от нашето мнение. Те, като животни, си показват мощ и статус един на различен.

Ето това вършат и „ социалистите “ с коли за по 200 000 евро. Същите, дето изповядвали „ леви убеждения “, каквото и да значи това. Бенчо Бенчевците отвън политическия си живот – там, в същинския, имат рискови съперници, които помиришат ли уязвимост, атакуват. Затова са всички тези демонстрации на мощ и благосъстояние.

Да забележим какво сподели (и до момента в който го четете, си представяйте как/кога/дали можете да чуете тези думи от политическа фигура в Англия, Франция, САЩ…) Бенчев пред bTV – следната чутовна имитация по адрес на Димитър Желязков-Очите: „ Държавата го е оповестила за някакъв нарушител, за мен няма никакво значение. Уважаваш ли ме, и аз те почитам “.

ЗА МЕН НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ…

Моля?

Ало, Българска социалистическа партия, когато и да се разграничите от този вид хора с този вид „ леви убеждения “, все е късно. Какво е правел той в редиците ви изначално?

Голям спонсор на партията внезапно се оказва замесен (по думите му) в ето тази поредност от „ случайности “:

- Случайно срещнал Очите, когато бил болен и от положително сърце му оказал помощ да иде в Турция;
- Случайно се оказали и в една посока, че да извърши упоменатия горе дълг на положителното си сърце;
- Случайно всичко това е станало откакто Интерпол пусна Очите за търсене с алена бюлетина и той е можел да бъде закопчан и екстрадиран от Гърция по-лесно в сравнение с от Турция (която не е член на ЕС). Тук обаче сметките са излезли криви;
- Случайно, откакто го освободили в България, публицистите намерили Бенчев в кафене „ Бенмар “ в Бургас, което той самият стопанисва чартърен. И в което преди постоянно е бил засичан Димитър Желязков-Очите.

Ще би трябвало да повярваме сляпо на всичко това, в случай че не желаеме да си мислим, че пари, извоювани от взаимна активност с Очите, са отишли в касата на Българска социалистическа партия. Много пари.

Бенчев се отхвърли доста бързо от познанството си с Очите, само че, както видяхме от по-горния образец („ … за мен няма значение… “), го направи деликатно, с цел да няма афектирани – въпреки всичко абсурдът ще отшуми все в миналото, а бизнесът си е бизнес. Но не пропусна да каже и че Желязков към този момент няма общо с компанията за защита „ Аркус “, в която Бенчев е съучастник. Което е необичайно, тъй като Очите сподели пред спецсъда по-рано тази година, че работи в „ Аркус “. Да се чуди човек на кой да има вяра.

А пък едни хора по морето се бяха оплаквали, че компанията работила със златните способи на рекета от деветдесетте и завземала от ден на ден „ обекти за защита “.

Но пък от Българска социалистическа партия ни успокоиха, че Бенчев не е донор на партията. Поне до момента в който не излязат доказателствата. Дотогава на „ Позитано “ ще си държат очите на четири.

Интересно ми е какво биха споделили Вапцаров и Смирненски за днешните „ социалисти “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР