Какво е състоянието на киберпрестъпността при пандемията от коронавирус, кои

...
Какво е състоянието на киберпрестъпността при пандемията от коронавирус, кои
Коментари Харесай

От 300 до 1000% увеличение на опитите за киберизмами

Какво е положението на киберпрестъпността при пандемията от ковид, кои са най-честите измами и по какъв начин да се предпазим от похищения - отговори на тези въпроси дават специалистите.

" Различните страни дават нарастване на киберизмамите от 300 до 1000%, сподели за предаването " Законът и Темида " Георги Апостолов, координатор на Център за безвреден интернет.

В обстановката обаче има и редица позитиви. С повишаването на случаите, се покачва и съзнанието на потребителите.

Доброто остаряло изнудване процъфтява, само че повече хора подават сигнали.

Има и осъзнаване, че всеки може да стане жертва на машинация, тормоз или изнудване онлайн - това демонстрира взривът от сигнали и запитвания.

Друг позитивен резултат е огромният пробив в цифровото обучение, за който се смяташе, че ще е сложен и ще отнеме доста време. И учителите, и учениците се научиха да се възползват от цифровите принадлежности за работа и този опит ще се резервира и надгради.

Видя се, че някои платформи са уязвими и е имало случаи някое от децата с по-напреднали умения да заглушава сигнала или външни хора да влизат и да пускат обидно наличие - само че пък по този начин децата виждат какъв брой уязвими са в цифровото пространство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР