Какво е положението в болниците по време на четвъртата вълна

...
Какво е положението в болниците по време на четвъртата вълна
Коментари Харесай

Как се справят болниците с четвъртата вълна на COVID-19?

Какво е ситуацията в лечебните заведения по време на четвъртата вълна от ковид - тематиката разяснява за " Денят стартира " проф. Николай Младенов - шеф на клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в Аджибадем Сити Клиник (УМБАЛ Токуда)

" Разполагаме, съгласно стандартите, които са отпуснали от Министерството на здравеопазването, с 55 кревати за по-леко заболели от коронавирус и 10 интензивни кревати, като сега броя в нашето поделение е на 100% запълнена ", изясни той.

Само един пациент е имунизиран и е прекарал повторно коронавирус, само че няма имунизирани пазциенти в интензивното поделение. Според проф. Младенов неприятната експертиза и спорните отзиви въздействат отрицателно на имунизационната акция

" Статистически е потвърдено, че имунизираните пациенти прекарват с 90% по-леко сътоветното цаболяване, в сравнение с неимунизираните. Говорим за нов тип вирус, т.е., разновидност, което довежда до 60% по-лесна заразяемост в домашни условия, в сравнение с при предните разновидности ", сподели той.

Според проф. Младенов най-тежката вълна на болестта е била през ноември и декември предходната година. В момента делта разновидността прилича повече грип, което обърква хората. " Рискът идва от обстоятелството, че навлизаме в сезон, в който започваме да се затваряме повече в закрити пространства ", изясни той.

Деца също се разболяват от ковид, само че са малко и карат болестта леко.

" Причинява заболяване при децата, само че за благополучие при тях към момента смъртността е съвсем нулева. Това демонстрира, че новият вариант има нова дистрибуция във възрастовите групи - преди инфектираните деца бяха по-малко, новият вариант поразява и тях само че за благополучие те минават в по-лека клинична форма ", добави проф. Младенов.

Вижте повече в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР