Какво е общото между състезателната писта и Масачузетския институт за

...
Какво е общото между състезателната писта и Масачузетския институт за
Коментари Харесай

Lamborghini Terzo Millennio: най-бруталният и иновативен концепт от години

Какво е общото сред спортната писта и Масачузетския институт за технологии? Отговорът: това създание, което виждате на фотосите. Бъдещето на най-невероятните спортни коли е родено точно тук. Италианската компания за супер спортни коли сплоти старания с мозъците от MIT, а резултатът е този необикновен като форми и технологии концептуален автомобил, наименуван Terzo Millennio. Това е италианският израз за „ трето хилядолетие” и самото име на модела приказва какво да чакаме от него. Електрическият модел би трябвало да уточни пътя, по който Lamborghini ще поеме в бъдеще. Стефано Доменикали, ръководител и изпълнителен шеф на компанията, дефинира съдействието като „ значима страница в бъдещето на супер спортните коли от третото хилядолетие.”

Lamborghini и MIT са основали най-модерните системи за предпазване на сила, а също и нови материали. Тези системи няма да влязат в послание в идващото потомство модели на Lamborghini, те би трябвало да покажат пътя за развиване на моделите на марката в по-далечно бъдеще.

Резултатът от това съдействие е… величествен, най-меко казано. Terzo Millennio не предлага нищо, което да сме виждали до този миг. Той е ултра олекотен, а дизайнът е бил ориентиран само към оптимизация на аеродинамиката. Всяко от четирите колела се задвижва от обособен електромотор, което е дало опция на дизайнерите да дадат воля на въображението си, което не би било допустимо, в случай че се използваше стандартен мотор.

В реалност, думата стандартен не би могла да се употребява във връзка с Terzo Millennio. Екипът е предложил съвременни суперкондензатори и акумулатори, които са вградени в карбоновите панели на купето. Целта не е единствено доста висока мощ, задвижваща четирите колела, само че също и бързо презареждане, дейно регенериране на кинетична сила и доста по-бавна деградация на батериите.

Как работи това? Самите панели на купето играят ролята на акумулатори, които заменят огромния и тежък пакет стандартни акумулатори, инсталиран в пода. Концепцията се зарежда от въглеродни нанотръби, които са вградени сред външния и вътрешен пласт на карбоновия панел, с цел да не бъдете ударени от ток. Така самото купе на Millennia е превърнато в „ батерия за предпазване на енергия”.

Какво става при нарушение целостта на повърхностите? Много просто, мозъците в MIT споделят, че автомобилът може да се самолекува. Т.е. карбоновото купе може да засича пукнатини и повреди по повърхностите, като при засичане на такива, „ микро-канали, запълнени с лекуващи химикали” ще работят самодейно за премахване на този недостатък.

Какво следва оттук нататък? Със сигурност бъдещето на моделите на Lamborghini е електрическо. Но по-интересното е, че част от технологиите в ненормалния Terzo Millennio също ще бъдат вградени в моделите на компанията. Въпросът е по кое време, тъй като едни от технологиите са по-близо до серийно произвеждане, други – много надалеч.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Koenigsegg Agera RS детронира Bugatti и взе наградата „ Най-бърз автомобил в света”

Нов тест за премерване на нездравословните излъчвания

EarthRoamer XV-HD: цялостна самостоятелност за $1,5 млн.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР