Какво е общото между компания, която сглобява iPhone, империя за

...
Какво е общото между компания, която сглобява iPhone, империя за
Коментари Харесай

В Китай електромобилите надуват балон. И той скоро ще се спука

Какво е общото сред компания, която сглобява iPhone, империя за интернет търговия и строителен бизнесмен? Обикновено нищо, само че не и когато става въпрос за Китай, споделя Bloomberg.

Сеизмичният напредък на електрическите автомобили провокира милиардни вложения от обичайните производители, стартъпи и титани в интернет, електрониката и редица други промишлености. Въпреки че държавното управление понижава дотациите, които провокираха тези вложения преди всичко, вложенията не стопират.

Към момента има 486 производителя на електрически автомобили в Китай, като за последните три години техният брой се утрои. Макар че прогнозата е за 1,6 милиона продажби тази година, това не е задоволително, с цел да резервира всички тези поточни линии работещи. Това провокира предизвестия, че се надува балон, който скоро може да се спука.
 Нова батерия дава обещание 1 000 км пробег на електрическите автомобили с едно зареждане
Нова батерия дава обещание 1 000 км пробег на електрическите автомобили с едно зареждане

Тя е дело на швейцарската компания Innolith

" Моментът е сериозен и ще реши ориста на стартъпите ", счита Томас Фанг, сътрудник в Roland Berger в Шанхай. От 2011 година десетки стартъпи са навлезли на международния пазар, набирайки $18 милиарда. Повечето от тях са китайски, в това число NIO, WM Motor, Xpeng Motors и други.

Общо, те дават обещание да реализират индустриален потенциал от 3,9 милиона автомобила годишно. Тези числа изключват проектите на откритите към този момент колоси в автомобилното строене.

Китай е огромна страна, само че не е чак толкоз огромна. Годишните продажби на електрически автомобили надвишиха 1 милион през предходната година, подкрепени и от великодушните държавни дотации.Засега продажбите на коли на ток дават отговор за едвам 4 % от общите, по данни на Китайската асоциация на автомобилните производители. В същото време доставките на коли с мотор с вътрешно горене са в положение на свободно рухване към този момент десети месец.
 Volkswagen разпорежда на Seat тежката задача да създаде на ниска цена електрически автомобил, който да завладее пазарите
Volkswagen разпорежда на Seat тежката задача да създаде на ниска цена електрически автомобил, който да завладее пазарите

Целта е модел с цена под €20 000, който да бъде необятно наличен

До 2025 година Пекин желае годишнит продажби на електрически автомобили и хибриди да доближи 7 милиона, или към 20 % от пазара. Дори и този брой обаче няма да е задоволителен да поддържа повече от дузина компании - не стотици. Един цех нормално би трябвало да създава десетки хиляди коли на година, с цел да излиза на облага.

В същото време дотациите понижават двойно от до $7 500 до момента.

А международните колоси - Tesla, Volkswagen, Ford - към този момент се готвят да навлязат на пазара с създадени в Китай електрически автомобили. Компанията на Илън Мъск стартира да продава в Поднебесната империя тази година и възнамерява да построи цех в Шанхай до края на годината. Toyota, Fiat Chrysler, Honda и Mitsubishi имат различен проект: всички те възнамеряват да продават общо взето един и същи автомобил, създаден от Guangzhou Automobile Group.

По-старите компании, като BYD, ще съумеят да устоят, само че най-големият риск е за започващите сдружения.Дружествата, които нямат опит в региона, само че харчат съществено, с цел да навлязат, включват Foxconn, Alibaba и China Evergrande Group, позната в строителството, само че с желание " да стане най-големият производител на електрически автомобили в идващите 3 до 5 години ".
 Volkswagen се готви да купи дял от китайски производител на електрически автомобили
Volkswagen се готви да купи дял от китайски производител на електрически автомобили

След като сходни стъпки към този момент направиха от BMW и Daimler
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР