Какво е общото между Европейския съюз, животни от преди 5

...
Какво е общото между Европейския съюз, животни от преди 5
Коментари Харесай

Музеят в село Дорково впечатлява посетителите с интересни експонати от Плиоцена

Какво е общото сред Европейския съюз, животни от преди 5 милиона години и едно българско село покрай Велинград?

Дорково, Ракитово

Милиони години обратно във времето.

Страховитите гласове на жителите на един от дълго време загубен свят са огласяли региона на село Дорково. И в този момент звучат. Но в особено построен музей.
Милен Пейчинов - екскурзовод: Негово величество мастодонтът. Това му са действителните размери, едно към едно, бозайник, който е достигал на височина 4 метра и половина, дължина 5-6 метра, и с тегло от 8 до 10 тона. Българска национална телевизия: Действително ли в региона на село Дорково е имало подобен мастодонт? Милен Пейчинов: Да, да, да, да. Населявали са, както ви загатнах, Дорково и цяла Европа преди 5 милиона години.
Скулптура на мастодонт и същински бивни, зъби и кости на разнообразни животни, както и изображения по какъв начин е изглеждала природата в Дорково. Това са част от експонатите в Плиоценския парк. Музеят е основан с европейски средства по Оперативната стратегия за районно развиване и благодарение на община Ракитово.

Синът на Цветан Митов го завел, с цел да му покаже кости от находището.

Цветан Митов: И събрах от тези кости в една забрадка и отидох в природонаучния музей. И те почнаха да цъкат, като ги видяха, а, какво е, от кое място е това. Направо съм удивен, доста е хубаво, доста е забавно!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР