Какво е необходимо, за да използвате е-услугите на НАГ?квалифициран електронен

...
Какво е необходимо, за да използвате е-услугите на НАГ?квалифициран електронен
Коментари Харесай

Eлектронни административни услуги на направление „Архитектура и градоустройство“

Какво е належащо, с цел да употребявате е-услугите на НАГ?
дипломиран електронен автограф (КЕП);инсталирано приложение BIS, гратис и годно за всички типове КЕП;потребителски профил в портала на НАГ;предоставяне на платежен документ сега на заявяване.
При подадени заявки по електронен път, посредством електронния портал на направление “Архитектура и градоустройство ”, би трябвало да се има поради следното:

1. При подадено заявление по електронен път можете да следите статуса на Вашето заявление, което минава през етапите: „регистриран“, „разпределен“, в „процес на изпълнение“, „изготвяне на самостоятелен административен акт (ИАА).

2. В случаите на установени забележки и/или нужда от даване на спомагателни документи по Вашето заявление виновният специалист изготвя писмо до заявителя и надлежно Вие го получавате във Вашия профил в електронния портал на направление „Архитектура и градоустройство“, като статусът на Вашето заявление минава в статус „Некоректен“. При тази обстановка имате опция посредством бутон „Коригирай“ да подадете още веднъж по електронен път спомагателните документи или тези, по които сте нанесли изисканите от специалиста в писмото корекции. След като подадете документите, заявката Ви още веднъж минава през описаните етапи в т. 1.

3. В случаите, когато Вашето заявление е във фаза „издаден административен акт“, Вие получавате осведомителен имейл на посочения от Вас електронен адрес и надлежно статусът на Вашето заявление минава в статус „Издаден ИАА“. Поради настоящите нормативни условия към сегашния миг издадените административни актове за разрешаване на изработването на Подробен устройствен план и Одобряването на Подробен устройствен план се получават на книжен притежател.

4. В случаите на подадено заявление по електронен път за Одобряване на Подробен устройствен план, преди издаването на административния акт, Вие получавате осведомителен имейл за даване на графичните материали в оригинал, които са неразделна част от административния акт и подлежат на одобрение на книжен притежател, според нормативните условия към сегашния миг. Във връзка с получени голям брой запитвания от заявители управлението на направление „Архитектура и градоустройство“ моли към подаването на заявки по електронен път за цитираните нагоре услуги, заради следните аргументи:

☑️ Спестяване на време.

☑️ Подадените заявки по електронен път за разрешаване изработването на Подробен устройствен план и одобряването на Подробен устройствен план се обработват доста по-бързо, защото съгласувателния развой протича по едно и също време за всички участници.

☑️ Създава се електронен съгласувателен лист, в който мненията се събират доста по-бързо, в сравнение с при документите, подадени на книжен притежател, защото не се насочват физически към всеки специалист, участващ в процеса по координиране поотделно и поетапно. По този метод при установени непълноти на документите или нужда от нанасяне на корекции заявителят получава информацията навреме.

☑️ Намаляване на броя чакащи заявители за подаване на заявки в деловодството на направление „Архитектура и градоустройство“, което ще обезпечи в допълнение време във връзка с обработката на изходящите документи по заявките, постъпили на книжен притежател.

За да се подаде електронно заявление, е належащо да притежавате дипломиран електронен автограф, конфигурирано гратис приложение BIS на Вашето устройство и основан профил на физическо лице в електронния портал на НАГ. Чрез основания профил можете да подавате заявки като представител на юридически лица и да следите целия развой по обработката им.

Повече информация можете да видите на следния линк:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР