Какво е направила ДАНС, след като е получила информация, че

...
Какво е направила ДАНС, след като е получила информация, че
Коментари Харесай

Експерт: Какво е направила ДАНС, след като знае, че Божков тегли големи суми?

 Какво е направила ДАНС, откакто е получила информация, че се теглят такива огромни суми? ". Това сподели пред БНР анализаторът Бойко Димитров - икономист, по отношение на изявленията на обвинения предприемач Васил Божков, в които той демонстрира свои банкови извлечения за милиони. Анализаторът изясни, че по закон банките са длъжни да уведомят ДАНС при изтегляне на такива огромни суми (над 30 хиляди лв. е условието на закона - бел.ред.) от техен клиент. 

В предаването " Преди всички " Димитров разяснява, че при толкоз огромни транзакции е безусловно невероятно ДАНС да не са били осведомени от банките.

Той уточни, че става дума за огромна банка, която има задграничен, европейски притежател, където има доста по съществено условие за ограниченията, свързани с битката с прането на пари.

" ДАНС трябваше незабавно да излезе с информация, в случай че не е получила сигнал от банката за това, а не да мълчат ", разяснява икономистът. 

Според него или ДАНС не са си изпълнили отговорностите, или не е имало последици от това, тъй като другояче Божков е трябвало да бъде обвинен още пред 3-4 години.

Анализаторът беше безапелационен, че основният въпрос е " дали лица на най-висши управителни длъжности са получавали кешови пари от предприемач, който в този момент е обвинен за доста закононарушения ".

" Досега извадените от Божков документи демонстрират, че тегленията от банката са още от 2018-а година ", посочи още Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР