Какво е гъвкав офис? Този, който смесва работата със забавленията.

...
Какво е гъвкав офис? Този, който смесва работата със забавленията.
Коментари Харесай

„За” или „против” гъвкавите офиси

Какво е еластичен офис? Този, който смесва работата със заниманията. Броят на сходни площи не е огромен и заради тази причина не би могъл да повлияе върху трендовете в бранша е мнението на анализатори от консултантската компания Colliers International. За последните 4 години броят на фирмите, които оферират сходно решение се е нараснал със 135%, а този на ръководените от тях местоположения – с 205%. Наблюдаваната интензивност е повода за предизвестията за прекалено разгръщане на бранша и терзанията за неговия резултат върху пазара на офис площи.

Въпреки това, към края на 2018 година, гъвкавите работни пространства заемат приблизително едвам 1.5% от общия размер офиси в 22 съществени европейски градове. Най-високият дял от 5% е регистриран в Лондон и в Амстердам.

„ Разглеждането на офиса като място, предоставящо набор от услуги, а не просто като физическо пространство, евентуално ще бъде най-големият мотор на растежа на търсенето на гъвкави офиси. В центъра на всичко е грижата за клиента. Това ще докара до нарастване на каузи на този тип площи приблизително до 10% от общия размер в огромните европейски градове през идващите години. Това число може да бъде и доста по-високо – до 20%-30% в градовете с по-голяма централизация на ИТ компании “, споделя Том Слей, управител „ Гъвкави офис площи” в Colliers.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР