Какво е деспотизъм? 10 души попадат на необитаем остров. Един,

...
Какво е деспотизъм? 10 души попадат на необитаем остров. Един,
Коментари Харесай

Какво е демокрация или 10 души на необитаем остров

 Том-Ханкс-във-филма-Корабокрушенецът

Какво е абсолютизъм?
10 души попадат на ненаселен остров. Един, по-умен и по-силен, се афишира за Върховен Вожд, след което изяжда всички останали по график. Останалите не смеят да гъкнат – боязън ги е, само че се надяват, че избавителният транспортен съд ще пристигна преди да пристигна техния ред.

Какво е безспорна монархия?
10 души попадат на ненаселен остров. Един, по-умен и по-силен, се афишира за Цар на Всички на Необитаемия остров, назначава си няколко велможи, по-силни и по-глупави. После изяжда всички по ред, като дава малко и на велможите.

Какво е конституционна монархия?
10 души попадат на ненаселен остров. Един, по-умен, убеждава другите да го изберат за Крал на Всички на Необитаемия остров. А един се договаря с краля, с цел да бъде назначен за министър председател. После двамата изяждат всички останали, взимайки лъвския къс за себе си, въпреки всички да си мислят, че това е тяхно лично решение.

Какво е република?
10 души попадат на ненаселен остров и го разделят на неравни елементи. Всеки седи на своята територия, деликатно гледайки никой да не пристъпи. От време на време някой атакува различен и го изяжда, което се осъжда от всички, с които не е споделено.

Какво е комунизъм?
10 души попадат на ненаселен остров. Един, по-умен и по-силен, се афишира за Генерален Секретар на Всички на острова, освен това непрекъснато дудне, че това е общо решение. Който се опитва да се възмути, бива изяден.

Генсекът всеки ден привиква общо заседание, на което се споделя, че напълно скоро ще стартира търсене на прилежащи острови с Вражески Империалисти, които ще бъдат изядени. Но в действителност изяждат някои от своите, наричайки ги врагове на народа.

Какво е народна власт?
10 души попадат на ненаселен остров. Устройват си гласоподаване и избират Президент на Всички на Райския остров. Президентът заема най-хубавото място под палмата и стартира да изготвя конституция, провъзгласяваща правата на индивида, афишира независимостта на острова и така нататък След това всички умират от апетит, тъй като мъчно се построява народна власт в страни с малко население и без естествени запаси.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР