Какво е да удариш джакпот, като си търсиш квартира? Птичето

...
Какво е да удариш джакпот, като си търсиш квартира? Птичето
Коментари Харесай

IT специалисти удариха джакпота с вила с басейн под наем край София

Какво е да удариш джакпот, като си търсиш квартира? Птичето на шанса кацна на рамото на четирима айти експерти, които се уредиха с прелестна вила край София.

След дълго циркулиране по разнообразни квартали, където им предложили смрадливи жилища на безбожни цени, приятелите попаднали на публикация за къща на два етажа с двор и басейн в едно от предградията на столицата, което се слави с чистия си въздух. Вилата, която е обзаведена, има климатици и камина, се давала чартърен единствено за 1000 лв..

А главната цел на притежателите не била огромната облага, а да намерят читави квартиранти, които да пазят и да се грижат за парцела. Подобен случай обаче е въпрос на огромен късмет, настояват брокери.

Справка по уеб страниците за парцели чартърен сподели, че хазяите в София желаят сред 880 и 1200 лв. за твустайни и тристайни жилища в центъра и в кварталите „ Лозенец”, „ Изток”, „ Гео Милев” и „ Манастирски ливади”.

Но даже и да са обичайно обзаведени и в положително положение, тези жилища не могат да се съпоставят с простора и удобствата на къща с двор в полите на планината. Пък и там е зелена или синя зона, което значи, че наемателите с коли ще би трябвало да си купят съответната градска винетка.

Обявите демонстрират, че за една стая в апартамент с хазяи се желае наем от 100 евро, а едностайните са от 250 евро в Зона Б5 до 300 евро в Студентски град.

През септември е най-голямото търсене на квартири поради началото на академичната образователна година, когато в София идват доста студенти първокурсници. Най-евтино е в кварталите „ Овча купел” и „ Люлин”, демонстрират данни на организацията за недвижими парцели „ Адрес”.

Според брокери на парцели наемните цени доста са се вдигнали през последните години в София, като в някои ĸвapтaли pъcтът нaдвишaвa 20% нa гoдишнa бaзa.

В доста от случаите обаче завишаването на цените не е обосновано от положението на парцела и от търсенето, а притежателите се управляват от икономическия растеж и по-високите приходи в столицата, с цел да желаят повече пари.

Но пocĸъпвaнeтo нa нaeмитe, зaeднo c ниcĸитe лиxви пo ĸpeдититe, oтдpъпвaт ĸлиeнтитe oт тoзи пaзap и ги пpeвpъщaт в бъдeщи ĸyпyвaчи, е мнението на брокерите от организациите за парцели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР