- Какво е да си част от най-голямата компания за

...
- Какво е да си част от най-голямата компания за
Коментари Харесай

Съвет от един 61-годишен ментор: Деца, учете постоянно!

- Какво е да си част от най-голямата компания за храни и питиета в света?

- За мен Нестле е сигурност в длъжностен и персонален проект, място, в което непрестанно да се изучавам и модернизирам, да възприемам модерни технологии и да работя с най-модерната техника, както и да работя с млад, доста добре просветен и ерудиран екип.

- От какъв брой време сте наставник на учениците?

- През последните две образователни години.

- Кое е първото нещо, на което учите децата и какви препоръки по отношение на работата им давате?

- Първото нещо, на което ги изучавам е да обичат родината си, да почитат фамилията си и компанията, в която работят. Друго доста значимо нещо е да се учат непрестанно и да се усъвършенстват професионално, а в самата работна процедура: преди всичко да съблюдават разпоредбите за техническа сигурност, тъй като е значимо да дойдем живи и здрави на работа, само че още по-важно е да си тръгнем живи и здрави от работа, както ние по този начин и нашите сътрудници.

- Какви са провокациите да сте техен наставник?

- Най-голямото предизвикателство е да предам своя професионален опит на тези младежи и да ги виждам по какъв начин израстват пред очите ми освен физически, само че е професионално.

- Бързо ли се приспособяват учениците към работната среда?

- Откровено казано, не доста бързо. Трудно градят навика да съблюдават трудовата дисциплинираност и всекидневно да работят. За благополучие, вървят в вярната посока. С помощта на сътрудниците ми от Нестле те се построяват и развиват като персони, които от ден на ден се вписват в работната среда.

- Какви рекомендации бихте дали на учениците?

- Да учат непрекъснато новите технологии и да ги ползват посредством работа, да употребяват опита и знанията на по-зрелите си сътрудници, да попиват от тях, да почитат сътрудниците, фамилията и обществото и не на последно място - да пазят и надграждат престижа на компанията, в която работят. Да се грижат за здравето си и да спортуват и да не не помнят, че народът е споделил “ Здрав дух в крепко тяло! “. И последният ми съвет, само че не и по значимост е да останат да живеят и работят в България и да се развиват тук!

***

Нестле България и дуалното обучение:

Нестле България има дълготрайни обичаи в поддръжката и наемането на младежи на работа и към този момент над 20 години развива стажантските си стратегии. В рамките на самодейността „ Нестле се нуждае от младежите “ в България над 400 младежи под 30-годишна възраст имаха опцията да стартират непрекъсната работа, стаж или процедура на разнообразни равнища и в разнообразни отдели на компанията за интервала 2014-2016 година Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските стратегии, образования и подготовка за работа до 2020 година, като предложи благоприятни условия за работа и учене на още над 300 младежи.

В продължение на самодейностите си за поддръжка на младежите при започване на кариерния им път, Нестле България става част от план за дуално обучение „ Домино “ и през 2015 година стартира реализирането му с 5 ученика от професионална гимназия в столицата. През целия курс на професионално образование, учениците работят с отдадени ментори от компанията, които ги вкарват в работните процеси, оказват помощ им да се приспособяват и да приложат знанията си от учебно заведение в работна среда. Като част от уговорките си към българското общество, Нестле България ще продължава да влага в младежите и да бъде техен подстрекател при започване на професионалния им път.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР