Какво е да продадеш 90 милиона килограма плодове и зеленчуци

...
Какво е да продадеш 90 милиона килограма плодове и зеленчуци
Коментари Харесай

Качествено и родно: Близо 80% от производителите, с които Kaufland България си партнира, са български

Какво е да продадеш 90 милиона кг плодове и зеленчуци за 12 месеца или пък да реализираш на пазара над 19 милиона броя такива артикули единствено сред януари и март?

Покупките на подобен размер пресни плодове и зеленчуци регистрират от водещата верига за търговия на дребно у нас Kaufland България за миналата година, както и за първото тримесечие на 2019 година.

За човек би било мъчно да си показа какъв брой тъкмо огромно е това количество. Тези 90 милиона кг в действителност са по приблизително 250 хиляди кг всеки ден. А също по този начин те могат да бъдат съпоставени с това всеки човек в страната да изяде по 12 кг плодове и зеленчуци за година. Или близо 3 броя за 3 месеца.

Голяма част от този размер на осъществената продукция на българския пазар е създадена още веднъж тук, като близо 80% от доставчиците на плодове и зеленчуци за веригата са локални.
 Снимка 424425
Източник:

От компанията възнамеряват до края на тази година да усилят предлагането на родни плодове и зеленчуци, както и на биопродукти поради огромния интерес на клиентите към отгледани у нас артикули.

Kaufland България си партнира със своите снабдители по време на целия развой от засаждането на семената на полето до слагането им на рафтовете в магазините ѝ. На продуктите се правят и регулярните месечни инспекции на равнищата на пестициди в локални и интернационалните сертифицирани лаборатории.

Предстои компанията да вкара в допълнение равнище на надзор на качеството, с което ще ревизира равнищата на пестициди и остатъчни вещества с проба от продукцията още преди реколтата да бъде прибрана от полето и доставена в Логистичния център на компанията в с. Стряма.

Това е и част от тактиката на компанията процесът от брането до покупката на пресните плодове и зеленчуци да лишава най-вече 24 часа.

Затова дружно със земеделските производители и снабдители, комерсиалната верига подхваща взаимни ограничения за развиването на интегрирано селско стопанство и развъждането на чиста продукция.

Всички артикули от тази категория минават по 23 от всички 159 рампи в Логистичния център на компанията общо 363 дни в годината. След това те би трябвало да минат първокласен надзор, който открива дали всеки продукт дава отговор на условията на комерсиалната верига за типа на продукта. Те би трябвало да дават отговор на критерии, като прохлада, качество, целокупност, издръжливост, непорочност и мирис, грамаж/диаметър, уместност на етикета - клас, генезис, марка, вид, както и качеството на опаковката.

Всички пресни артикули от категорията се съхраняват се при строго съобразена за тях температура - множеството продукти се складират на температура сред 9 и 11 градуса. По-специфично е съхранението на бананите, за които условието е сред 14 и 16 градуса.
 Снимка 424424
Източник:

По време на превозването им до хипермаркетите на веригата също се следи спазването на условията за температура, като логистиката се наблюдава сателитно, което разрешава температурата да се наблюдава във всеки един миг. Целта е по този начин да бъде избегнат температурният потрес при излагане на стоката на рафтовете във веригата и се подсигурява тяхната оптимална прохлада за клиентите.

Като част от партньорството си с локалните производители Kaufland България финансират с над 250 000 лв. 11 родни фермери по програмата на Световната банка Global G.A.P. през последните години. Целта е по този начин производителите да понижат на половина торовете и препаратите за растителна отбрана и да усъвършенстват индустриалните си разноски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР