Какво е да намериш злато буквално по средата на нищото?

...
Какво е да намериш злато буквално по средата на нищото?
Коментари Харесай

Новото златно находище в Африка, което може да донесе милиарди долари на тази страна

Какво е да намериш злато безусловно по средата на нищото? И да знаеш, че то би било задоволително, с цел да те направи милионер. Точно това се случва сега в една западноафриканска страна, където миньори неотдавна са разкрили два къса самородно злато, тежащи общо 3,7 кг и струващи близо 187 хиляди $.

Това се е случило в мината Кодаба в Мали, която е експлоатирана от компанията African Gold Group (AGG). Проектът се намира в една от най-богатите на потребни изкопаеми елементи на континента, като напоследък Западна Африка се трансформира в новото обичано място на минната промишленост.

От AGG се надяват Кобада да успее да им донесе съществени облаги при сегашния взрив на пазара назлато. И е доста евентуално да реализира това, като се има поради, че съгласно изчисленията залежите там възлизат на общо 2,2 милиона тройунции, които костват милиарди долари, написа уеб сайтът OilPrice.

Какво би трябвало да знаем за находището Кобада?

То се намира в северната част на Мали, която за разлика от южната е много по-спокойна, сигурна и мощно търсена от фирмите в сектора. Всъщност Мали е третият максимален производител на злато в Африка с изключително огромни находища наоколо до границата с Кот д`Ивоар и Гвинея.

Именно по нея минава цяла 12-километрова линия, която е владеене на AGG. Според първичните изследвания залежите на злато там са в размер от най-малко 2,2 милиона тройунции или повече. От компанията считат, че биха могли да добиват по 50 хиляди тройунций на годишно, а в по-дългосрочен проект на доближат 100 хиляди тройунции на година.

По актуалните цени на благородния метал това би носило по 140 милиона $ брутни доходи на година за компанията, която все още има капитализация от едвам 12 милиона $.

Десетилетия наред Южна Африка беше тази, която успяваше да притегли най-вече вниманието на минната промишленост. Но през последните години от ден на ден вложители в сегмента насочват погледа си към западната част на континента, където изследванията са напълно първоначално си.

Само в Мали оперират най-малко 20 разнообразни компании от сектора. Нещо повече - за разлика от други страни в Африка, държавното управление там предлага положителни условия, стимулиращи минната промишленост, която дава отговор за най-големия дял от брутния вътрешен артикул.

Докато в други страни приемането на позволение за рандеман може да отнеме години, в Мали това може да се случи в границите на няколко месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР