Какво е чувството да си затворен в гигантски сапунен мехур?

...
Какво е чувството да си затворен в гигантски сапунен мехур?
Коментари Харесай

Интерактивен TechnoMagicLand отваря врати в София

Какво е възприятието да си затворен в великански сапунен мехур? Как е допустимо водата да тече нагоре? А по какъв начин компютърните стратегии компресират текстове? На 23 юни в София Тех Парк отваря порти TechnoMagicLand - интерактивен софтуерен център за деца и младежи, където възпитаници, преподаватели и родители ще имат опция да опознаят науката и технологиите от близко и да си отговорят на тези и още доста въпроси. 

За разлика от обичайните музеи, на територията на TechnoMagicLand се залага на двата най-модерни метода в актуалното обучение - учене посредством правене и учене посредством развлечение. На над 1300 кв.м. повърхност са ситуирани близо 40 интерактивни и познавателни опита от региона на естествените науки, математиката и осведомителните технологии - така наречен STEM области, които приготвят днешните деца за специалностите на бъдещето. Въпреки че е подобаващ и за възрастни, TechnoMagicLand е територия за децата - посредством личните си старания те ще разгадават загадките на физиката, математиката, химията, компютрите и изкуствения разсъдък, ще получават нови познания и ще виждат по какъв начин на процедура работи науката. 

TechnoMagicLand е план на една от одобрените български софтуерни компании „ ТехноЛогика “ и се реализира в партньорство със „ София Тех Парк “ АД. Инвестицията на „ ТехноЛогика “ за опитите досега надвишава 750 хиляди лв.. В устава на взаимното сдружение е заложено то да реинвестира облагата си, в случай че има такава, а всяка година 30% от експонатите ще бъдат подменяни. 

Особено известни измежду първите посетители на парка - деца и възпитаници на възраст от 7 до 15 години, се оказаха опитите с великански сапунени мехури, виртуалната действителност и единствена в София зона с криви огледала. Акцентът в TechnoMagicLand обаче са експонатите, които дават на посетителите опция да се срещнат с съществени естествени закони като сили на търкане, магнетизъм, разбъркване на цветовете, оптични илюзии и други, както и с софтуерния прогрес от последните години посредством 3D сканиране и принтиране, програмиране на роботи и изкуствен интелект, дигитализиране на тон, сглобяване на компютър. Центърът е свободна селфи зона, тъй че представителите на цифровото потомство да се усещат вкъщи си и да споделят страстта с приятелите си.

“Търсихме салдото сред това TechnoMagicLand да бъде атрактивен и да е олицетворение на заложения у всеки от нас блян да опитва и да опознава. И с цел да се отличим от съществуващите софтуерни центрове по света, създадохме лична система, която следи кой клиент на кой опит се намира и прибавя спортен детайл към визитата ”, споделя създателят на „ ТехноЛогика “ Огнян Траянов, който е и създател на концепцията за TechnoMagicLand.

„ София Тех Парк е зона за развиване на започващия бизнес, за създаване на нови научни достижения и за синергия сред тези два фактора в иновационната ни екосистема, само че към този момент се трансформира и в място, където бъдещите учени и млади бизнесмени ще се образоват посредством занимателни и забавни опити. Създаването на TechnoMagicLand е част от дейностите по осъществяването на втората фаза на плана за Научно-технологичен парк и се радваме, че го осъществяваме в партньорство с „ ТехноЛогика “. Надяваме се към нас да се причислят още съидейници, които биха желали да допринесат за идеята на TechnoMagicLand и неговото развиване “, разяснява изпълнителният шеф на „ София Тех Парк “ АД Тодор Младенов.

Придвижването и активирането на експонатите в TechnoMagicLand става посредством специфични гривни , които след визитата могат да бъдат закупени от посетителите. С повишаването на броя извоювани точки на любопитковците пък всеки от тях може да се изкачи на по-високо равнище - “Търсач ”, “Откривател ” или “Магьосник ”.

Центърът ще работи от 10 до 19 ч. всеки ден от седмицата без понеделник. Цените на билетите са 4 лв. за деца до 14 години и 7 лв. за всеки над тази възраст. Предвидени са и билети за групови визити, като гостуванията на учебни класове са още по-достъпни.

Екипът на TechnoMagicLand се надява, че той ще способства за възраждането и надграждането на българските просветителни обичаи, свързани с съществуването на добре оборудвани лаборатории и опция за извънкласна активност и образование. Демонстрационната зала и лабораториите на центъра го вършат атрактивно място за групови визити и екскурзии на възпитаници от цялата страна. Лабораторията на TechnoMagicLand разполага със профилирано съоръжение по химия, физика и роботика. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР