Какво е bodyshaming? Това е унижаване на някого чрез неуместни

...
Какво е bodyshaming? Това е унижаване на някого чрез неуместни
Коментари Харесай

Силвена Роу за бодишейминга и как видната кулинарка отвърна на удара на Шеф Петров

" Какво е " bodyshaming "? Това е унижение на някого посредством неуместни или негативни, обидни, хейтъски мнения по отношение на размера или формата на тялото му! Не единствено в България, по целия свят това е като пандемия и освен пред обществено око. Вашето тяло е част от вселената ". Това написа Силвена Роу в своя фейсбук профил.

Повод за думите ѝ е избухналият преди броени дни скандал към нейна разголена фотография, на която майсторката на кулинарни шедьоври разгласява във връзка рождения си ден. Фотото на Роу провокира стихия от неодобрителни мнения, стигащи до злобни нападки. 



 

Докато мненията на някои консуматори безусловно " пареха " от неприязън по адрес на външността ѝ, други почитатели приветстваха горещо Силвена за смелостта и даже показаха възхитата от визията ѝ. 

Без внимание не остана и парливия коментар на нейния сътрудник началник Петров. " Какво не харесвате на Черноморието? Скивай Силви, барнала се е като чироз на Ахтополска веранда!? Даже в случай че отворите цялата фотография, иде на Водно конче. "    


 

Роу отвърна на удара с апел към всички дами да не разрешават да им бъде внушавано, че тялото им е нещо грозно и " буца ". 

" Естествено за някой като мен вряла и кипяла в разнообразни високо класни кухни по света, с над 13 ресторанта в последните 10 години в 3 континента, с 15 книги оповестени на 7 езика, с богата и сполучлива интернационална телевизионна кариера, с поредност награди и постижения… Е, за мен не е доста, не го и отбелязвам дори! Имам я тази мощ, популярност на Бог, с опит, с годините! 

 

Но доста са обидите, ужасните думи и тормозът, излети върху стотици млади девойки и дами, дори деца, които нямат убеденост в себе си към момента построена, които страдат всекидневно от " bodyshaming " мнения, изказани много постоянно от импотентни & лишени от тестостерон и мисодженисти!

Така че знайте следното: Вашето тяло е част от вселената, която ви е дадена, мястото, където се случват любовта, насладата и скръбта, където се разпростира щастието. Не позволявайте на никого да ви внушава, че това е нещо грозно, дебело, буца?! Няма съвършено тяло, само че има крепко тяло! Нека вашето тяло е крепко ", написа чаровната пловдивчанка. 



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР