Какво е бъдещето на НАТО след скандалите с президента на

...
Какво е бъдещето на НАТО след скандалите с президента на
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: НАТО не се разпада и няма изглед това да се случи

Какво е бъдещето на НАТО след свадите с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на последната среща на върха и пред разпад ли е международната организация - тематиката в студиото на " Панорама " разяснява Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия контракт, посланик и политик.

НАТО не се разпада и няма аспект това да се случи, безапелационна е Поптодорова. По думите й, след свадите от срещата на върха, организацията по-скоро е мобилизирана, със стегнати редици.

Това е възстановителен развой, той не е завършил. Беше един дълъг развой на осъзнаване, че живеем в една нова фаза. Така че в този момент НАТО се връща към това да бъде защитителен съюз, отбранителна организация, изясни Елена Поптодорова.
 Елена Поптодорова, посланик: Тръмп си написа сюжета за представлението, той самичък си го провежда и най-после самичък си го реши. Сега имаме едно доста по-различно държание в новата декларация, към този момент се приказва за хибридна война, има доста конкретика.  ​Страните-членки на НАТО бяха единомислещи да усилят бюджетите си за защита ​Страните-членки на НАТО бяха единомислещи да усилят бюджетите си за защита
Страните-членки на НАТО единомислещо потвърдиха през днешния ден уговорката си да усилват бюджетите си за защита. В Брюккел завърши двудневната среща на върха...

Според дипломата, това, което Тръмп ще изиска от Путин по време на идната им среща, е някаква интервенция в изваждането на Иран от Сирия.
Елена Поптодорова, посланик: Тръмп би желал да бъде правилен на своето заричане за евакуиране на американските войски от Сирия и това не може да стане без изтеглянето на Иран.
Едно е ясно - сигурността коства пари. В един съвършен свят, НАТО не би съществувало, само че ние не живеем в подобен и би трябвало да разсъждаваме рационално, сподели в резюме Елена Поптодорова.
 Подготовка за срещата сред Тръмп и Путин в Хелзинки Подготовка за срещата сред Тръмп и Путин в Хелзинки
Строг граничен надзор и бира от специфична партида във Финландия преди срещата на Тръмп и Путин в Хелзинки. Финландия разгласи, че вкарва граничен контр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР