Какво до момента е направил Слави Трифонов в българската политика?1.

...
Какво до момента е направил Слави Трифонов в българската политика?1.
Коментари Харесай

Какво направи всъщност Слави Трифонов в родната политика?

Какво досега е направил Слави Трифонов в българската политика?

1. Обиколи България, с цел да се среща със студенти, на които изясни, че няма да влиза в политиката, а след това сътвори политическа партия, с която влезе в политиката.

2. Непрекъснато подлагаше на критика задкулисието и неналичието на бистрота, само че сътвори политическата си партия в цялостна тайна загадка.

3. Успя през телевизионната си известност да провежда референдум с три въпроса, които след влизането на политическата партия в Народното събрание не повдигна, още по-малко отбрани нито един от въпросите в пленарна зала.

4. Въпреки плакатното говорене за бистрота, по време на предизборната акция изборните листи на партията му се спускаха единствено и само централно и всеки опит за преференциална акция беше посрещан враждебно и с санкции за опиталите.

5. Телевизията на Слави Трифонов предаваше директно митингите от лятото на 2020 година, като че ли той и неговата партия са ги провокирали и като че ли те ги водят, а в това време никой от политическата партия, още по-малко Слави Трифонов, не беше на площада.

6. Беше определен за народен представител, само че след изказване за коронавирус зараза се закле отдалечено, а сетне не се появи в никакъв случай в пленарната зала.

След това даже не се кандидатира за депутат.

7. Въпреки всички апели от евентуалните съдружни сътрудници и макар всички опити да наподобява диалогичен, той и партията му изрично и показно отхвърлиха да водят директни диалози с евентуални съдружни сътрудници, откакто на процедура завоюваха изборите на 11. юли 2020 година

- Слави Трифонов персонално предложи меко казано неуместни кандидатури за министър-председател - Николай Василев - безусловно дискредитиран български политик, едно от лицата на задкулисието, бил част от държавните управления на Национална движение „Симеон Втори" и Тройната коалиция.

- После промени неуместния претендент за министър-председател от Никито Василев на Пламен не-му-помня-името (продавача на шнорхели) и държавно управление (като да вземем за пример Петър наистина-не-му-помня-името “ОТ СОФИЯ, ПОВТАРЯМ ОТ СОФИЯ!”).

- Това докара до нови избори и до ново служебно държавно управление, което насрочи напълно съзнателно избори 2 в 1, напълно в работа на русофилския президент и ккандидат за втори мандат Радев.

- Това докара и до влизането на нацистите на Копейкин в Народното събрание точно след третите избори за 2021 година, резултат от отхвърли на Трифонов да сформира съдружно държавно управление.

8. Въпреки постоянно обявяваното “АЗ това, АЗ онова” Слави Трифонов изрично отхвърли да участва на съдружните договаряния след изборите на 15 ноември 2021 година и персонално да поеме отговорност, както и отхвърли да се срещне с водачите на другите съдружни сътрудници.

Освен това, въпреки да подлагаше на критика постоянно говорещия с темето си от джипката Борисов (именно Тошко Йорданов го назова "Джипко Бибитков " от парламентарната трибуна), Слави Трифонов не се яви в никакъв случай на конференция или на изявление онлайн, а комуникира посредством фейсбук статуси и редки видеозаписи.

9. Той персонално и партията му упорстваха да вземат най-лукративните (разбирай доходоносни от корупция) министерства като това на районното развиване и благоустройството (най-голямата корупция), енергетиката и спорта. Тяхната министърка на външните работи беше толкоз отсъстваща обществено, че освен няма да разберем, че не е част от държавното управление, ами единственото нещо, с което ще я запомним, е по какъв начин в първия си ден си назначи за съветници единствено ченгета от Държавна сигурност.

10. Слави Трифонов и неговата партия бяха в корена на всеки съдружен скандал единствено и само поради кадруване, като върхът на борчето беше опитът им да създадат несретника Каримански началник на Българска народна банка.

Нека не забравяме, че тяхната кандидатура за Съвет за електронни медии беше лицето Мартин Кирилов Богданов, самонарекъл се Карбовски.

Казано в резюме, това е фактологично целият принос на Слави Трифонов и основаната от него партия в българския политически живот.

В момента с така наречен евакуиране на министрите от държавното управление основава действителна опция да няма работещ парламент при идната през септември промяна на членовете на Висш съдебен съвет, които могат да смъкват Гешев.

Също по този начин основава опция да няма парламент за основни и витално значими за битката с корупцията закони и законови промени.

Освен това явно Има Такъв Народ ще поддържа връщането на хартиените бюлетини, с което на процедура връща пазаруването на гласове в интерес на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация, нацистите на Копейкин, Българска социалистическа партия и… на самите Има Такъв Народ.

С други думи, с изключение на гореспоменатия фактологичен принос на Ст. Трифонов и неговата партия към българския политически и публичен живот, с последното си деяние той сътвори опция да нанесе още по-големи вреди, защото хвърля страната в политически и институционален безпорядък в разгара на международна война, международна енергийна рецесия и международна инфлационна рецесия.

Това са обстоятелствата.

Емил Джасим
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР