Какво да знаем за първия републикански дебат

...
Републиканското състезание е в ход за избиране на следващия кандидат
Коментари Харесай

Републиканското състезание е в ход за избиране на следващия кандидат за президент на партията и ще бъдат организирани телевизионни дебати, за да привлече много хора, които се надяват. Първият подобен форум ще се проведе тази сряда - без сегашния фаворит в надпреварата Доналд Тръмп.

Поне седем кандидати досега са се класирали за дебата на Fox News, след като са изпълнили критериите, определени от Националния комитет на Републиканската партия.

Дебатът, проведен в Милуоки, Уисконсин, е планиран да започне в 21:00 EDT (01:00 GMT).

Ето какво знаем за събитието и претендентите, които са се класирали.

Кои кандидати се класираха?

За да участват в събитието, кандидатите трябва да покрият определен брой прагове, определени от Републиканския национален комитет, включително натрупване на 40 000 индивидуални дарения за кампания.

Кандидатите трябва да имат поне 1% подкрепа в три отделни национални избори или две национални избори и едно от първичен президентски щат като Айова. Те трябва също така да подпишат обещание да подкрепят евентуалния кандидат за президент на Републиканската партия. Г-н Тръмп отказа да подпише обещанието.

Много кратко ръководство за първичните избори на републиканците в САЩ

Поне седем кандидати са заявили, че отговарят на изискванията и планират да участват: губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, бившият посланик на ООН Ники Хейли, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргум, предприемачът Вивек Рамасвами, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и Майк Пенс, бивш вицепрезидент на г-н Тръмп.

Защо Тръмп не се появява?

Г-н Тръмп - когото проучванията на общественото мнение постоянно поставят доста пред съперниците му републиканци - потвърди, че няма да участва в дебата.

"Обществеността знае кой съм и какво успешно президентство имах", каза г-н Тръмп в своята платформа Truth Social в неделя. „Следователно няма да участвам в дебатите.“

Бившият президент добави, че последните проучвания показват, че той има „легендарни“ нива на подкрепа сред републиканските избиратели.

Вместо да отиде в Милуоки, американските медии съобщиха, че г-н Тръмп е записал предварително записано интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън.

CBS, американският партньор на BBC, съобщи, че интервюто може да бъде излъчено едновременно с дебатите.

Това може да отвлече зрителите от Fox, която г-н Тръмп нарече „враждебна мрежа“, заявявайки, че не се е отнесла справедливо към него.

Кои са надеждите на републиканците, които не се казват Тръмп? Много бързо ръководство за първичните избори на републиканците в САЩ

Важен ли е резултатът?

Проучване, публикувано от CBS и YouGov миналата седмица, показва, че вече огромната преднина на г-н Тръмп пред останалите кандидати е нараснала, въпреки че той е изправен пред четвърто обвинение.< /p>

Около 62% от вероятните първични гласоподаватели на републиканците казват, че той е техният предпочитан кандидат.

Но това не означава, че дебатът няма значение. Същото проучване на CBS показа, че огромното мнозинство от вероятните гласоподаватели - 91% - искат кандидатите да се съсредоточат върху изтъкването на себе си, вместо да водят дебата за г-н Тръмп.

Сред избирателите, които поне обмислят друг кандидат в допълнение към г-н Тръмп, около 50% казаха, че „чакат да видят дебата“. Това може да означава потенциален тласък за всички участващи кандидати, които са в състояние да ударят акорд сред зрителите.

Исторически често се е случвало, че доброто представяне помага на кандидатите.

В През изборния цикъл на Републиканската партия през 2016 г. например подкрепата за г-н Тръмп се повиши от около 24% в деня на първия дебат до малко над 30% по време на втория.

Друг кандидат, неврохирургът Бен Карсън, отбеляза още по-голям скок в социологическите проучвания, скоквайки от 5,8% в деня на първия дебат до около 20% в продължението му.

Дали някакъв тласък е достатъчен, за да преодолее преднината на г-н Тръмп обаче, остава да видим.

Как и къде да гледате?

Дебатът ще бъде излъчен на всички платформи на Fox, включително Fox News Digital, Fox News Audio и Fox Business Network, както и стрийминг услугата на медийния гигант , Fox Nation.

Събитието ще продължи приблизително два часа и ще приключи в 23:00 EDT (03:00 GMT).

Има ли друг дебат в графика?

Вторият републикански дебат от изборния цикъл през 2024 г. трябва да се проведе в сряда, 27 септември, в президентската фондация и институт Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния.

Допълнителни подробности за втория дебат ще бъдат публикувани през „следващите седмици“, според Fox.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР