Какво да ядем късно вечер, за да не напълнеем, но

...
Какво да ядем късно вечер, за да не напълнеем, но
Коментари Харесай

С какво да заменим късното ядене

Какво да ядем късно вечер, с цел да не напълнеем, само че и да не се въртим в леглото, без да можем да заспим, измъчвани от възприятието на апетит?

Каквото и да хапнете късно вечер, храната ще се усвоява мъчно. Най-добре е да вечеряте най-малко три часа преди сън. Но когато е късно и ви се яде, пробвайте първо да изпиете една чаша вода или зелен чай, защото доста постоянно обезводняването провокира лъжливото възприятие на апетит.

Още по-добре е да изпиете шипков чай, той работи потискащо на апетита. Ако към този момент сте вечеряли, само че преди лягане просто не можете да се отървете от възприятието на апетит, хапнете една шепа сушени плодове. Дъвчете ги постепенно, с цел да усетите възприятие за задоволеност.

Късно вечер можете да хапнете пресни плодове, да вземем за пример портокал и ябълка, като ги нарежете на късчета и всяко късче предъвквате много постепенно.

 С какво да сменяем късното ястие

Един банан преди лягане успокоява нервната система и засища. За да не навредите на елегантния си контур, наблегнете на млечните артикули преди лягане.

Преди лягане можете да заситите глада си с омлет от два белтъка. Леката зеленчукова чорба също е подобаваща преди лягане, както и салатата от моркови и алено цвекло. Салатата се подправя преди лягане единствено с лимонен сок.

Късната вечеря няма да се отрази върху фигурата ви, в случай че хапнете сварено месо от пиле, пуйка или сварена риба, както и сварени морски блага, съчетани със зелена салата.

Ако обичате овесени ядки, те са е идеалната късна вечеря. Залейте с вряла вода една шепа овесени ядки, прибавете една чаена лъжичка мед и консумирайте топло.

От сладките неща преди лягане е позволен само медът, с който можете да подсладите зеления чай или прясното мляко.

Преди лягане не трябва да се храните с пикантна храна, както и с мазни и пържени храни. Вечер не прекалявайте със солта. За да намалите апетита си, използвайте аромата на мента, ванилия и канела, ягоди, ябълки и портокали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР