Какво да ядем и колко вода да пием, а трябва

...
Какво да ядем и колко вода да пием, а трябва
Коментари Харесай

Не правете това след тренировка

Какво да ядем и какъв брой вода да пием, а би трябвало ли, да продължим ли с упражненията… това са все въпроси, които доста от нас са си задавали.

Фитнес инструкторите са безапелационни, че би трябвало да внимаваме с някои неща, откакто сме упражнявали. Ето кои са те:

Не пропускайте разтягането

Вероятно си мислите, че откакто сте правили извършения до момента, не ви е нужна никаква физическа интензивност повече. Истината обаче е, че е доста значимо да се поразтегнете. Особено би трябвало да наблегнете на мускулите, над които сте работили до момента. Това ще им помогне да се възстановят по-бързо и ще ви защищити от схващания.

Не прекалявайте с кардиото
Няма нищо неприятно в една лека кардио подготовка, откакто сте работили с тежести. В никакъв случай обаче не прекалявайте, тъй като това може да ви се отрази, както на психическо, по този начин и на хормонално равнище. Специалистите предлагат да разделяте двете тренировки с няколко часа – да вземем за пример да извършите едната сутринта, а другата вечерта.

Не гладувайте след подготовка
След интензивна подготовка, тялото ви се нуждае от възобновяване. Постарайте се след подготовка да не чакате повече от 30 минути, преди да хапнете добре подбрана и здравословна храна.

 sport

Не пропускайте водата
Много от нас се чудят дали да пият вода по време на и след подготовка. Истината е, че след изобилното потене тялото ви има потребност от повече вода. Погрижете се да не се лишавате от течности и най-много – от вода, откакто сте потренирали.

Не пропускайте възобновяване
Когато сте завършили с физическите извършения, тялото ви има потребност от време, в което да сте изцяло спокойни и отпуснати. Така то доста по-лесно ще върне пулса и кръвното налягане към естествените стойности. Освен това по този метод се понижава рискът от контузии в резултат на интензивната подготовка.

Не сменяте облеклата, с които сте упражнявали
Някои отиват да упражняват напряко с екип и по-късно остават с него, до момента в който се приберат назад у дома, а от време на време даже и с часове. Експертите са безапелационни, че това е голяма неточност, тъй като в случай че не махнете незабавно мокрите от потенето облекла, те могат да провокират някои инфекции. Да не забравяме, че бихте могли и да настинете, в случай че излезете с влажен екип от залата или стоите на студено, както сте изпотени.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР