Какво да очакваме след изгонването на руските дипломати? Тогава, когато има

...
Какво да очакваме след изгонването на руските дипломати?
Тогава, когато има
Коментари Харесай

Илия Лазаров: Премиерът няма нужда да се оправдава за руските дипломати

Какво да чакаме след изгонването на съветските дипломати?

" Тогава, когато има информация за непозволена активност на непознати дипломати на наша територия, ние сме в цялостно право да експулсираме тези дипломати ", уточни някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите на интернационалния анализатор Илия Лазаров официално си е по напътствие зам.-министър или общоприет шеф да подпишат нотата.

" Те са държавни органи, които следват избрана процедура. Не е нужно да се обосновава, когато съгласно Виенската спогодба се освободят избран брой дипломатически чиновници на друга страна. Премиерът може да вземе такова решение еднолично и не е нужно да се оправдава. Занаятчийската страна не е изпипана като обосновка ", добави специалистът.
" В условия на война сме. Русия убива десетки хиляди цивилни. Старае се да ускори разломите сред обществата и страните. Путин не се свeни даже да аргументи международен апетит ", сподели проф. Тагарев.

Мнението на Лазаров е, че България не е във война.

" Ние имаме дипломатически връзки с Русия и в границите на тези връзки можем да осъждаме експанзията и дейностите на Путин. Това деяние няма външнополитически темперамент. То има вътрешнополитически темперамент. Виждаме, че отиваме на избори. " Продължаваме промяната " има потребност от консолидация на десницата. Тя сега измъква черджето под краката на " Демократична България ". Има обаче един неприятен резултат, дават доста самун на " Възраждане ", съобщи интернационалният специалист пред Bulgaria ON AIR.Проф. Тагарев посочи, че Русия е използвала едно от най-мощните си оръжия - да спре доставките на природен газ.
" С повдигането на ветото, с цел да могат Швеция и Финландия да се причислят към НАТО, Ердоган съумя да реализира своите цели. Може да има различия, само че когато против нас има мощен агресор, те внезапно се снишават и има общи решения. Не виждам все още късмет Путин да успее да реализира задачите си в Украйна. Той може в даден миг да разгласи нещо отчасти като победа, разбирайки, че повече няма какво да реализира, само че зависи на какво ще се съгласи Украйна. Цялата цялост от обстоятелства демонстрират, че оръжията, които се създават в нашите фабрики, стигат до въоръжените сили на Украйна ", заключи професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР