Какво бихте казали, ако трябва да опишете България в няколко

...
Какво бихте казали, ако трябва да опишете България в няколко
Коментари Харесай

8 факта за България

Какво бихте споделили, в случай че би трябвало да опишете България в няколко фрази? Всеки има своя формулировка и друг взор. Водещият специалист по проблемите на енергетиката, някогашен екоминистър публицист и публицист Юлиан Попов сформира къса визитка на страната ни, която ще изненада множеството от вас с обстоятелства, които евентуално не сте и подозирали.   

1. UBER е неразрешен в България, само че в България се намира един от най-големите развойни центрове на UBER.

2. В България им три кабинкови лифта и няколко влека, само че България е най-големият производител на ски в света.

3. В България съвсем няма стени за катерене, само че българи сътвориха в България най-големия производител в света на стени за катерене.

4. В България има единствено няколко велосипедни ленти, само че България е един от най-големите производители на колела в Европа.

5. Само 20% от българите умеят да плуват, само че първият преплувал Ламанша за по-малко от 7 часа е българин.

6. В България развиването на слънчева енергетика е съвсем неразрешено, само че български компании осъществят слънчеви инженерингови планове в целия свят.

7. България е страната в Европейски Съюз с максимален дял мюсюлманско население, само че нито един български жител не е отпътувал в редиците на по този начин наречената Ислямска страна.

8. Българските възпитаници имат най-нисък стандарт на образование по математика в Европейски Съюз, само че българската ИТ промишленост е най-бързо разрастващата се в Европа.

Текстът е оповестен във фейсбук профила на Юлиан Попов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР