Какво би станало, ако можехме да пресметнем коя от дейностите,

...
Какво би станало, ако можехме да пресметнем коя от дейностите,
Коментари Харесай

Защо да изкачваме стълбите по-често

Какво би станало, в случай че можехме да пресметнем коя от дейностите, които изпълняваме всеки ден, се отразяват най-добре и, надлежно, най-зле на здравето на мозъка ни? Да идем ли пешком да супера или да изберем колата? Да предпочетем разходка или час с обичания ни сериал?
 Памет, деменция и шестте здравословни навика, които ще понижат риска да я развием
6 метода да предотвратим деменцията

Доказани от огромно изследване

Учени от University College в Лондон се заемат със задачата да дадат съответни отговори. За задачата прикрепят тракери за премерване да придвижванията на 4500 индивида във Англия и наблюдават протичащото се с тях в продължение на седем дни.

Ето и изводите от: даже и малко време, прекарано в релативно физическо натоварване, се отразява позитивно на паметта и когнитивните ни качества. Като образец за сходна физическа интензивност са дадени къса разходка, колоездене или слизане, и нанагорнище по стъпалата вместо да употребяваме асансьора.
 Снимка 533192

По-благотворни, несъмнено, са по-натоварени спортни занимания като джогинг, танци, плуване, колоездене в насечена околност, които усилват сърдечния темп. В същото време залежаването, съня и несъразмерното заседяване са свързани с от 1 % до 2 % понижаване на когнитивните ни функционалности, пишат от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР