Какво беше казано и какво – премълчано, на ключовата среща

...
Какво беше казано и какво – премълчано, на ключовата среща
Коментари Харесай

Срещата между Путин и Байдън: За какво се договориха двамата лидери?

Какво беше казано и какво – недоизказано, на основната среща сред Джо Байдън и Владимир Путин в Женева?

Журналисти и анализатори от целия свят не смъкнаха очи от двамата водачи още с идването им Швейцария. Всеки жест, даже взор бяха деликатно оценени и интерпретирани в смисъла на връзките сред Съединени американски щати и Русия оттук насетне.

„ Това са двама политици, които се познават добре, само че нямат изключително висока персонална съгласуемост, както и политическа, поради кардиналните различия по цялостен набор от въпроси. Точките за доближаване са малко, само че фактът, че настъпи едно разреждане в напрежението сред двамата водачи е към този момент някаква крачка към повече позитивизъм “, разяснява в „ Тази заран “ журналистът Валери Тодоров.

А съгласно политолога Антоний Тодоров по време на срещата Байдън и Путин са се държали общително един към различен, само че без благосклонност.

„ Между тях няма персонална благосклонност, само че и двамата наподобява желаят да поправят малко връзките си “, уточни Тодоров.

Единият от въпросите, който сякаш авансово беше решен от страна на съветския президент, е тематиката „ Украйна “, която за Русия на процедура съставлява проблем, обвързван с НАТО, показаха двамата анализатори.

„ Путин сподели, че решението за Украйна минава през Минските съглашения. Там обаче Съединени американски щати не вземат участие. Това евентуално беше посланието, което той искаше да насочи към Байдън “, разяснява още Тодоров.

Чуйте целия разбор във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР