Каквито са ни плочките такава ни е държавата. Търсете правата

...
Каквито са ни плочките такава ни е държавата. Търсете правата
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Каквито са ни плочките такава ни е държавата

Каквито са ни плочките такава ни е страната. Търсете правата си, това е иднствения метод да подобрим системата – и правосъдната и здравната.
Това сподели доктор Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето в предаването " 120 минути ". Той разяснява случая на някогашния служител на реда Ивайло, който загуби половината си лице, а присъединяване му в предаването предходната седмица е провокирало голям интерес и поддръжка.

По думите на доктор Кацаров Ивайло е оживял по знамение. Днешното положение на това момче е резултат от две неща – побоя, който е претърпял в Елхово и от инфекцията която е получил в болничното заведение. Той трбва да има право на обезщетение, това е дълъг и безценен развой.

Вместо медиците да се учат от своите неточности те са стимулирани да ги прикрива, а с това не се развива медицината.

Трябав да слагаме тези въпроси, да желаеме е проблемите и грешките в системите да бъдат променеи.

Наказателният развой е в доста неприятно положение в нашата страна. Делото на Ивайло е в досъдебна фаза. Моят съвет към него е да потърси по цивилен път правата си.

Във връзка с митингите на медицинските сестри доктор Кацаров разяснява, че министърът преди изборите даде обещание на медицинските сестри, че ще им усили заплатите. Сега споделя, че не е в неговите пълномощия да ги усили.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР