Каквито и мерки да предприеме властта в условията на пандемия,

...
Каквито и мерки да предприеме властта в условията на пандемия,
Коментари Харесай

Не ви вярваме!

Каквито и ограничения да предприеме властта в изискванията на пандемия, колкото и съответни и навременни да са те на фона на реакциите на други страни, у нас постоянно ще има хора, които няма да ги одобряват и съблюдават. От една страна, тъй като ние, българите, сме такива - до момента в който пламъкът не подпали нашата рогозка, не сме склонни да приемем, че някъде гори. От друга страна, тъй като толкоз сме се парили в годините, че не имаме вяра. Защото са ни лъгали, мамили, прецаквали. И не престават да го вършат. И тук не става въпрос за заболяването и заканите за човешкия живот. А за друго.

Не ви имаме вяра!

Че ще извършите за нас това, за което вземате и се каните да вземате милиарди. Защото знаем, че сте подготвени да ги разпределите и към този момент даже сте ги натаманили на добре познатите определени. Не одобряваме думите ви за чиста монета. Защото няма случай до момента казаното сутринта да е меродавно вечерта. Не ви имаме вяра даже за маските, дезинфектантите и респираторите. Колкото и Бойко Борисов да се мята като вратар, осигурявайки едно-друго.

Не имаме вяра и за прословутите милиони за служащите, които в последна сметка ще се окажат дребни подаяния.

Не ви имаме вяра, че 1000-та лв., които ще давате на медиците, са вашето " Извинявай " за безобразното ви отношение към тях в продължение на години. Както и сме сигурни, че още на следващия ден, когато пандемията не ви притиска, отново ще се подигравате с тях.

Нищо, че в този момент призовавате най-ближните си да подаряват средства за лечебните заведения. Защо го вършиме? От безкористност? И на това не имаме вяра. Знаете ли какво си мислим? Извинявайте, само че ще го кажа. Че на най-големите донори сте дали обещание нещичко от милионите, които само са ви в главите тези дни. Не, не тъй като желаете да помогнете на обществено слабите, пенсионерите и всички " маргинали " да се оправят с това, което замесвате. А тъй като това е алената лампичка, която ви подмамва да вършиме нещо.

Иска ни се да не е по този начин. И да ви имаме вяра. Прощавайте, не можем.

Кризата в доверието през годините не спря да пораства. И не понижа нито от раздаването на милиони на парче, нито от изречените неистини и кухи обещания. Защо да ви имаме вяра? Строежите на автомагистралите, с които се хвалите, облагодетелстваха вашите компании. Водопроводите, които изградихте по села и градове, изпълниха гушите на вашите хора. С мижавите на брой санирани блокове в страната докарахте милиони на ортаците си. От прословутите европроекти за нас останаха на места детски площадки, селски игрища с празни трибуни и цветно боядисани здания по селцата, в които към този момент никой не влиза. Защото хората не запазихте. Щедрите милиони за земеделие отидоха при вашите арендатори и новобогаташи. Вашите компании и тези на доближените ви всеки ден ни доят с такси за пътища, винетки, нови цени на водата, тока, телефона.

Не ви имаме вяра, че като ни давате с едната ръка по 1500 лева безлихвен заем поради ковид, на следващия ден няма с другата да ни приберете два пъти по 1500 лева

И не се правете, че не разбирате. И на нас ни се желае да ви имаме вяра.

Че няма да се възползвате от пандемията, с цел да се закрепите във властта.

Че няма да извлечете персонални облаги за наша сметка и за сметка на всеобщото обрушване, което следва в страната.

Че няма да се възползвате от ограниченията при изключителното състояние, с цел да погазите част от правата, които така и така ви пречат. Нима не пробвате със свободата на словото и следенето на телефоните да вземем за пример? И по какъв начин успяхте за дни да спретнете стотици производства за нарушение на карантината, а за десетилетие нито едно дело за корупция по високите етажи на властта? Въпреки " моралните " оставки. Точно тъй като сме наясно по хипотеза с хитрите ви проекти и дребните ви тарикатски номера, отхвърляме да приемем на доверие " бащинските грижи ".

Впрочем, до момента в който води битка с ковид, властта ще помпа доверие. Колкото по-дълга е тази борба, толкоз по-добре. Нека не ви звучи цинично. Според " експресни " данни на " Галъп " отпреди седмица да вземем за пример утвърждението към Борисов скочи на 73 на 100, към държавното управление - на 74 на 100, а към Министерство на вътрешните работи - на 80 на 100. Невиждано в последните 10 години.

Искаме да ви имаме вяра, да сме дружно и единни. Да, разтревожени сме - за себе си и за околните си, за бъдещето си. Но разбирате ли за какво не се получава? Колкото и щабове и препоръки да сформирате, колкото и специалисти да поканите, когато три пъти на ден здравният министър си трансформира заповедта, тъй като не знае на кого да угоди и какво прави в действителност, страхувайки се да не бъде упрекнат, че нещо е пропуснал, крайният резултат е един: Не ви имаме вяра! Дано обаче да сме наясно, когато идващия път отидем до урните. И да не се поддадем на страха и театралните постановки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР