Каквито и да са разногласията в „малката коалиция” по темата

...
Каквито и да са разногласията в „малката коалиция” по темата
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Не виждам лична вина в министрите, които подадоха оставки

" Каквито и да са различията в „ дребната коалиция” по тематиката с поисканите министерски оставки Обединените патриоти ще имат обща позиция. " Това съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.
" Аз не виждам персонална виновност в министрите, които подадоха своите оставки. Не виждам персонална виновност в държанието на министър Николай Нанков, който е извънредно одобряван освен от кметовете на ГЕРБ - извънреден експерт и човек, който си схваща от работата, той е най-малко 10 години в това министерство ", уточни Джамбазки в изявление за Нова телевизия. Като мотив срещу промяната на министри евродепутатът уточни, че когато има рокади по върховете на властта, това стопира работата на администрацията по няколко месеца.
" Дали до момента в който се стикова с новия министър, дали тъй като се скатава, само че в такива обстановки администрацията не работи. Сега е месец септември, доникъде на октомври ще бъдат определени тези министри, до момента в който се стиковат нещата, след това стартират празници и това значи администрацията да не работи до януари месец ", аргументира се Джамбазки.
На въпрос това не е ли комфортен пиар ход от страна на кабинета да се понесе политическа отговорност, само че в последна сметка да няма уволнени Джамбазки отговори, че в случай че има отговорни хора, те би трябвало да бъдат издирени и осъдени.
" Убеден съм, че не е мъчно да се разбере по кое време е ремонтиран, кой е изпълнителя, кой е възложителя – тези хора би трябвало да бъдат разследвани и те би трябвало да бъдат осъдени, в случай че имат някаква виновност ", съобщи зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.
Според него министър-председателят е в цялостното си право да изиска от своите министри оставки, когато не е удовлетворен от работата им, само че най-нормалното нещо е да го разиска със своите сътрудници в обединението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР