Какви тайни крият черните дупки? Може ли изкуственият интелект да

...
Какви тайни крият черните дупки? Може ли изкуственият интелект да
Коментари Харесай

София се превръща в столица на науката

Какви секрети крият черните дупки? Може ли изкуственият разсъдък да има предубеждения? Животът преди и след Земята, куриозните истории зад някои огромни научни открития, изгубеният свят на българските динозаври и още доста забавни тематики - Софийският фестивал на науката показва над 100 български и интернационалните учени.

През месец май София още веднъж ще се трансформира в столица на науката. Деветото издание наСофийския фестивал на науката ще се организира от 9 до 12 май в София Тех Парк, с присъединяване на над 100 български и интернационалните учени.

Тази година фестивалната стратегия хвърля светлина върху персони и събития, чиито годишнини означаваме през 2019-та - от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано, през кацането на Луната до основаването на Периодичната система на химичните детайли, основаването на Българска академия на науките и на Международния астрономически съюз.

Изложби ще припомнят за благосъстоянието на света - от дълбините на морските води до безкрая на Космоса и изгубените светове, от редките химични детайли до науката, която ангажира чрез изкуство.

Новост тази година са зона " Направи си самичък " и работилници, където деца и подрастващи ще работят с новите технологии, ще основават хуманоидни машини и лего роботи, ще изследват виртуалните светове на Minecraft, платформата за изкуствен интелект Azure AI Services, 3D технологии и ще вземат участие в разнообразни новаторски занимания.

Благодарение на партньорството сред Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са изцяло безвъзмездни и хиляди възпитаници още веднъж ще вземат участие в занимателни събития и на практика работилници, дружно със своите преподаватели или родители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР